Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θρίλερ με την υπόθεση βιασμού βρέφους 5 μηνών στην Κύπρο! Αφρικανικής καταγωγής οι γονείς

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τον "βιασμό" πεντάμηνου βρέφους στην Κύπρο. Ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, διέ...



Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τον "βιασμό" πεντάμηνου βρέφους στην Κύπρο. Ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, διέταξε διοικητική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον οι χθεσινές δημόσιες τοποθετήσεις από γιατρό για βιασμό ήταν τεκμηριωμένες. Παράλληλα, θα διερευνηθεί, εάν στη συγκεκριμένη περίπτωση ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο ως είθισται.





Μάλιστα, το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι μέχρι την ολοκλήρωση της διοικητικής έρευνας δεν θα γίνει καμία ανακοίνωση από το Υπουργείο.

Σήμερα στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» δημοσιεύτηκε δήλωση του διευθυντή του Μακαρείου Νοσοκομείου, δρα Ανδρέα Νεοφύτου, σύμφωνα με τον οποίο «δεν φαίνεται ότι υπάρχει βιασμός». Το πεντάμηνο κοριτσάκι και η μητέρα του βρίσκονται σε ασφαλή χώρο υπό την προστασία του Οργανισμού «Hope For Children».

Ο ανώτερος κοινωνικός λειτουργός του Οργανισμού, Μάριος Νικολάου δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι χθες ο γιατρός «προχώρησε σε διάγνωση, προτού διεξαχθεί εμπεριστατωμένη έρευνα» και ανέφερε ότι δεν δόθηκε χρόνος για να συνεδριάσει η πολυθεματική ομάδα και να ασχοληθεί, όπως πρέπει με το θέμα.

Σημείωσε ότι όλοι οι επαγγελματίες που εμπλέκονται στη διαχείριση τέτοιων περιστατικών, πρέπει να είναι προσεκτικοί και φειδωλοί στις δηλώσεις τους κι αν είναι δυνατόν να μην προβαίνουν σε δηλώσεις. Είναι θέμα χρόνου, είπε ο κ. Νικολάου, να λεχθούν και τα πραγματικά συμβάντα από την Αστυνομία και να τελειώσει αυτή η ιστορία, που πήρε διαστάσεις που δεν έπρεπε.