Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χωρίς ζημιές η Λέσβος από τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ – Τραυματισμοί στην Τουρκία

Κανονικά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία, σύμφωνα με τους σεισμολόγους, μετά τον χθεσινό (20/2) σεισμό των 4,9 βαθμών της κλίμακας ...


Κανονικά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία, σύμφωνα με τους σεισμολόγους, μετά τον χθεσινό (20/2) σεισμό των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που είχε επίκεντρο τα μικρασιατικά παράλια της Τουρκίας βόρεια της Λέσβου, 52 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Μυτιλήνης και εστιακό βάθος τα 28,9 χιλιόμετρα.




Στη Λέσβο δεν αναφέρθηκαν ζημιές, όμως στην περιοχή του Άιβατζικ της Τουρκίας, απέναντι από τη βόρεια Λέσβο, όπου ήταν και το επίκεντρο, 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ σημειώθηκαν πολλές καταρρεύσεις αγροικιών, παλιών σπιτιών και μιναρέδων.

Τον χθεσινό σεισμό ακολούθησε έντονη μετασεισμική δραστηριότητα με πάνω από 50 μετασεισμούς, έντασης ενός έως και 3,3 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος. Το γεγονός αυτό κάνει τους ειδικούς να θωρούν ότι η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται κανονικά και το φαινόμενο βαίνει προς εκτόνωση.

Σημειώνεται ότι με επίκεντρο την ίδια περιοχή υπήρξε έντονη σεισμική διεργασία το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου 2017.

Πάντως, όπως υποστηρίζουν ειδικοί, καμία σχέση δεν έχει το ρήγμα αυτό με εκείνο που έδωσε τον καταστροφικό σεισμό της Βρίσας τον Ιούλιο του 2017.