Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΟΤΕ... Φρίκη από τους τζιχαντιστές στη Συρία: ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ 3.500 ανθρώπων έξω από τη Ράκκα

Το χειρότερο πρόσωπο της φρίκης που προκάλεσαν οι τζιχαντιστές στη Συρία - και όχι μόνο - τώρα αρχίζει να αποκαλύπτεται, λίγες ημέρες μετά ...


Το χειρότερο πρόσωπο της φρίκης που προκάλεσαν οι τζιχαντιστές στη Συρία - και όχι μόνο - τώρα αρχίζει να αποκαλύπτεται, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον για την ολική επικράτηση των συμμαχικών δυνάμεων και την ήττα του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ στη Συρία, βρέθηκε λίγο έξω από τη Ράκκα, ο μεγαλύτερος ομαδικός τάφος που άφησαν πίσω τους οι τζιχαντιστές. Δίπλα σε ένα αγρόκτημα, σε βάθος ενός μέτρου, βρέθηκαν πάνω από 3.500 πτώματα ανθρώπων, θυμάτων του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο είχε καταλάβει για πολλά χρόνια την περιοχή, βασανίζοντας και σκοτώνοντας χιλιάδες άτομα.




Ο ομαδικός τάφος βρέθηκε σε χωράφι στην περιοχή Al-Fukheikha, έναν χρόνο μετά την απελευθέρωσή της από τους τζιχαντιστές, μετά την επιχείρηση εισόδου και εκκαθάρισης στην πόλη Ράκκα και τα προάστιά της. Η Ράκκα αποτελούσε την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους και η ανάκτησή της σηματοδότησε την αρχή του τέλους του Χαλιφάτου.

«Βρήκαμε σε ένα σημείο 2.500 με 3.000 πτώματα, ενώ γύρω του υπήρχαν και περίπου 900 με 1.100 μεμονωμένοι τάφοι», δήλωσε ένας εκ των επικεφαλής των επιχειρήσεων στην περιοχή.

Τα πρώτα δείγματα βρέθηκαν πριν από έναν μήνα, ενώ την προηγούμενοι εβδομάδα είχαν ξεθαφτεί εκατοντάδες σοροί ανθρώπων. Ο αριθμός των δολοφονημένων, οι περισσότεροι με εκτέλεση, έχει ανέλθει στους 3.500, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τις λίστες των αγνοουμένων, ανάμεσα στους ντόπιους κατοίκους, υπάρχουν και εκατοντάδες ξένοι πολίτες, ο ακριβής αριθμός των οποίων δεν είναι δυνατόν να ανακοινωθεί. Το επόμενο στάδιο είναι η ταυτοποίηση των πτωμάτων, ώστε να δοθεί ένα τέλος και στο πολύχρονο δράμα των συγγενών.