Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πέταξε χαρτοπετσέτα σε γήπεδο, τον συνέλαβαν για φόνο που έγινε πριν από 25 χρόνια

Ο Τζέρι Γουέστρομ έφαγε το χοτ ντογκ του στο παγοδρόμιο παρακολουθώντας αγώνα χόκεϊ, σκουπίστηκε και πέταξε τη χαρτοπετσέτα στα σκουπίδια. ...


Ο Τζέρι Γουέστρομ έφαγε το χοτ ντογκ του στο παγοδρόμιο παρακολουθώντας αγώνα χόκεϊ, σκουπίστηκε και πέταξε τη χαρτοπετσέτα στα σκουπίδια. Πού να φανταζόταν ότι αυτή η κίνηση θα τον έστελνε στο κελί.




Σε βάρος του επιχειρηματία από τη Μινεσότα απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο, για υπόθεση που παρέμενε άλυτη εδώ και 25 χρόνια. Ολα αυτά, χάρη στο DNA του από τη χαρτοπετσέτα και σε μια ιστοσελίδα γενεαλογίας στην οποία κατέφυγαν οι διωκτικές αρχές. Το έγκλημα έγινε το 1993 και θύμα ήταν η Τζιν Αν Τσάιλντς. Η 35χρονη είχε βρεθεί νεκρή στη ντουζιέρα του διαμερίσματός της, φορώντας μόνο τις κάλτσες της, ενώ το νερό έτρεχε ακόμη. Είχε πολλαπλές μαχαιριές, ενώ κάποια από τα τραύματα είχαν προκληθεί μετά τον θάνατό της.

Την περασμένη χρονιά, το FBI έλεγξε το DNA που είχε βρει στη σκηνή του εγκλήματος στη βάση ιστοσελίδας. Και αυτό είχε αποτέλεσμα. Είτε ο ίδιος ο Γουέστρομ είτε κάποιος συγγενής του είχε δώσει στην ιστοσελίδα DNA, προκειμένου να βρει πληροφορίες για το γενεαλογικό δέντρο του. Αυτό ήταν το πρώτο βασικό βήμα για τις αρχές.

Αμέσως, ο 52χρονος τέθηκε υπό παρακολούθηση, με την ελπίδα ότι με κάποιο τρόπο θα μπορούσαν να πάρουν δείγμα από το DNA του. Τελικά, η τύχη βοήθησε, όταν ο Γουέστρομ πήρε ένα χοτ ντογκ παρακολουθώντας τον αγώνα, σκούπισε το στόμα του και πέταξε τη χαρτοπετσέτα. Οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το γενετικό υλικό του με εκείνο που είχε βρεθεί σε πετσέτα προσώπου, στο σπίτι του θύματος. Μετά τη σύλληψή του, πήραν και επίσημα δείγμα DNA από τον 52χρονο και αυτό επίσης ταυτοποιήθηκε με εκείνο που βρέθηκε στη σκηνή του εγκλήματος.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι είχε κάποια εμπλοκή στο έγκλημα και δήλωσε ότι δεν ήξερε το θύμα και πως δεν ήταν στο διαμέρισμα όταν δολοφονήθηκε η Τσάιλντ. Πατέρας δύο παιδιών, ο Γουέστρομ έχει συλληφθεί να οδηγεί μεθυσμένος, ενώ έχει καταδικαστεί και για αποπλάνηση ανηλίκου. Την Παρασκευή αφέθηκε ελεύθερος, πληρώνοντας εγγύηση.

iefimerida.gr