Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Χιλιάδες Κούρδοι διαδηλώνουν στη Γαλλία 20 χρόνια μετά τη σύλληψη του Οτσαλάν

Ζητούν από την Τουρκία την απελευθέρωση του ιστορικού ηγέτη τους - Ξεκίνησαν αργά το πρωί από την περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού το...


Ζητούν από την Τουρκία την απελευθέρωση του ιστορικού ηγέτη τους - Ξεκίνησαν αργά το πρωί από την περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού του Στρασβούργου και έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης

Πολλές χιλιάδες Κούρδοι έκαναν σήμερα πορεία στο Στρασβούργο (ανατολική Γαλλία) για να ζητήσουν την απελευθέρωση του ιστορικού ηγέτη τους, του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος συνελήφθη πριν από 20 χρόνια και φυλακίσθηκε στην Τουρκία, καθώς και για να υποστηρίξουν μια κούρδισσα βουλευτή που πραγματοποιεί απεργία πείνας.




Αυτή η μεγάλη κουρδική συγκέντρωση διεξάγεται στο Στρασβούργο, την πόλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, κάθε χρόνο μετά τη σύλληψη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στις 15 Φεβρουαρίου 1999. Ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) κρατείται σε σχεδόν απόλυτη απομόνωση στο νησί-φυλακή Ιμραλί, στα ανοικτά της Κωνσταντινούπολης.

Περίπου 7.000 άνθρωποι σύμφωνα με την αστυνομία --17.000 σύμφωνα με τους οργανωτές--, πραγματοποίησαν πορεία σε ήρεμη ατμόσφαιρα. Είχαν έρθει απ' όλη την Ευρώπη και κρατούσαν πολυάριθμες κουρδικές σημαίες.

Ξεκίνησαν αργά το πρωί από την περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού του Στρασβούργου και έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης πίσω από ένα μεγάλο πανό με το πρόσωπο του ηγέτη τους, πριν συμμετάσχουν σε μια υπαίθρια πολιτική συνάντηση οργανωμένη από κουρδικές ενώσεις.

«Ζητούμε την απελευθέρωση του Οτσαλάν, όμως σήμερα το σημαντικότερο είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησής του», λέει η Ατσέλια Ντεγκίρμεντι, 27 ετών, η οποία ήρθε από το Παρίσι.