Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τελεσίγραφο δανειστών στην Ελλάδα: Αν θέλετε τη δόση, κλείστε έως 11 Μαρτίου τις εκκρεμότητες

Η Κομισιόν θα δημοσιοποιήσει σήμερα την Έκθεση Μακροοικονομικών Ανισορροπιών και την 2η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας για την Ελλάδα, ωστόσο...


Η Κομισιόν θα δημοσιοποιήσει σήμερα την Έκθεση Μακροοικονομικών Ανισορροπιών και την 2η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας για την Ελλάδα, ωστόσο τα νέα μόνο ευχάριστα δεν είναι για την κυβέρνηση.

Οι διατυπώσεις στην Εκθεση αναμένεται να είναι αυστηρές και θα στέλνουν σαφές μήνυμα στην Αθήνα πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να κλείσει τις εκκρεμότητες ως τις 11 Μαρτίου, αν δεν επιθυμεί ένα νέο θρίλερ με την εκταμίευση της δόσης, που αυτή την φορά είναι καθαρά μετρητά και όχι δάνειο (κέρδη κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα).





Αυτό ακριβώς το μήνυμα θα μεταφέρει, άλλωστε, και ο επίτροπος Μοσκοβισί στον Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη, πριν μεταβεί στους Δελφούς για το 3ήμερο συνέδριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του economistas.gr η δυσφορία των Ευρωπαίων προκύπτει λόγω των αδικαιολόγητων, κατά την άποψη τους, καθυστερήσεων στην τακτοποίηση εκκρεμοτήτων, που δεν έχουν καν πολιτικό κόστος (π.χ. ολοκλήρωση στελέχωσης ΑΑΔΕ), έρχονται με φόντο τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις που συνεχίζονται στο παρασκήνιο για το νέο πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας.




Αν και το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι το πλέγμα των διατάξεων θα είχε κατατεθεί ήδη στη Βουλή, πλέον φαντάζει ορατό το ενδεχόμενο να «πατήσουμε» το Μάρτιο. Κι αυτό, γιατί από το μακρύ ερωτηματολόγιο που απέστειλαν οι Ευρωπαίοι στην κυβέρνηση, προέκυψε ότι κάποια σημεία του σχεδίου απέχουν από την κατ’ αρχήν συμφωνία της περασμένης Πέμπτης.

Πέρα από την Έκθεση, που τραβά τα φώτα της δημοσιότητας, ενδιαφέρον έχει η πρώτη, ανεπίσημη αντίδραση από το ευρωπαϊκό στρατόπεδο για τη συζήτηση που «φουντώνει» στην Ελλάδα, αναφορικά με τους στόχους των πλεονασμάτων.


«Οι στόχοι έχουν κλειδώσει ως το 2022», είναι το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση κι αν προσπαθήσει κανείς να το αποκρυπτογραφήσει, θα αντιληφθεί ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να τραβήξουν τα λουριά πριν από τις εκλογές, όπου παραδοσιακά οι… μονομάχοι διαγκωνίζονται σε υποσχέσεις.

Παράλληλα το αυστηρό μήνυμα συνοδεύεται, δε, με την υπόμνηση ότι αυτοί οι στόχοι πλεονασμάτων είναι «δεμένοι» με τη μείωση του χρέους.