Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τρομακτικό βίντεο από τη συντριβή του ρωσικού βομβαρδιστικού Tupolev Tu-22M3

defence-point.grΕίναι στην κυριολεξία τρομακτικό το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από ρωσικά μέσα ενημέρωσης, όπου αποτυπώνεται η συντρ...


defence-point.grΕίναι στην κυριολεξία τρομακτικό το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από ρωσικά μέσα ενημέρωσης, όπου αποτυπώνεται η συντριβή του στρατηγικού βομβαρδιστικού Tu-22M3 στην περιοχή του Μουρμάνσκ. Η προσγείωση πραγματοποιούνταν σε εφιαλτικές συνθήκες, καθώς πέρα από την πυκνότατη χιονόστρωση, στην περιοχή επικρατούσαν συνθήκες εξαιρετικά χαμηλής, μηδενικής ουσιαστικά ορατότητας, λόγω ομίχλης. Το αεροσκάφος πρέπει να ακούμπησε στο έδαφος με μεγαλύτερη ταχύτητα από τη συνήθη…




Αυτό που διαπιστώνει κανείς, είναι ότι με το που ακούμπησε στο έδαφος, έσπασε σχεδόν στη μέση σχηματίζοντας ένα κεφαλαίο «Λ» και τυλίχθηκε στις φλόγες. Το αεροσκάφος είχε πετάξει σε μια αποστολή ρουτίνας, με εκπαιδευτικούς σκοπούς.


Η τραγωδία είναι ότι η ρωσική Αεροπορία δεν έχει επιλογή παρά να εκπαιδεύεται σε τέτοιες συνθήκες, καθώς εάν ω μη γένοιτο συμβεί οτιδήποτε, οι συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή δεν είναι η εξαίρεση, αλλά μάλλον ο κανόνας.




Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε αρχικά ότι το αεροσκάφος δεν ήταν οπλισμένο. Όπως όμως προέκυψε στη συνέχεια, το στρατηγικό βομβαρδιστικό μετέφερε ένας πύραυλο μακρού βεληνεκούς αέρος-επιφανείας (εναντίον πλοίων) Kh-22, καθώς επίσης και πυρομαχικά για το πολυβόλο.



Το αεροσκάφος που συνετρίβη ανήκε στη νέα, αναβαθμισμένη γενιά των αεροσκαφών του τύπου, καθώς παρότι εισήλθε σε υπηρεσία στα τέλη της δεκαετίας του ’70 (είχε παραχθεί πριν 33 χρόνια) είχε υποστεί σαρωτικό πρόγραμμα συντήρησης το 2012.

Το αεροσκάφος αυτό αναμενόταν να λάβει το «πράσινο φως» για να υποστεί νέο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, που θα περιλάμβανε νέας γενιάς προηγμένα ηλεκτρονικά (avionics), ψηφιακό εξοπλισμό ραδιοναυτιλίας και νέο σύστημα επικοινωνιών. Ο εν λόγω τύπος βομβαρδιστικού αεροσκάφους θα αποτελέσει πλατφόρμα εκτόξευσης του πολυηχητικού (hypersonic) πυραύλου Kinzhal.