Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτό το ξέρετε; Σε ποια χώρα μέσα στα περιπoλικά υπάρχουν αρκουδάκια και γιατί;

Στην ιστοσελίδα της Ολλανδικής Αστυνομίας υπάρχει ένας κατάλογος που κάνει πλήρη επισκόπηση του υποχρεωτικού εξοπλισμού τους. Στη λίστα του...


Στην ιστοσελίδα της Ολλανδικής Αστυνομίας υπάρχει ένας κατάλογος που κάνει πλήρη επισκόπηση του υποχρεωτικού εξοπλισμού τους. Στη λίστα του εξοπλισμού λοιπόν συμπεριλαμβάνονται τηλέφωνο, φάρος και σειρήνα για έκτακτες ανάγκες, σύστημα πλοήγησης GPS και...αρκουδάκια! Πολύ σωστά διαβάσατε!








Είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν μέσα στα ολλανδικά περιπολικά παιδικά αρκουδάκια! Τα αρκουδάκια πρέπει να υπάρχουν, ώστε να δοθούν σε κάποιο παιδί που τυχόν βρεθεί σε κάποια δύσκολη κατάσταση. Θεωρείται ότι θα το βοηθήσουν με αυτόν τον τρόπο να ηρεμήσει και να νιώσει λίγο πιο άνετα σύμφωνα με σχετική επεξήγηση.




Πέρα από την Ολλανδική αστυνομία έχει δηλωθεί από πέρυσι ότι και η αστυνομία της Εσθονίας έχει αρχίσει σταδιακά να χρησιμοποιεί αρκουδάκια για να χαλαρώσει τα παιδιά σε περίπτωση που βρεθούν σε κάποιο άσχημο περιστατικό. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πάρθηκε ύστερα από μία έρευνα φοιτητών, σύμφωνα με την οποία σε περισσότερα από χίλια ατυχήματα τον χρόνο συμμετέχουν παιδιά, τα οποία υφίστανται τραυματικό σοκ από την εμπειρία. Δημιουργήθηκε έτσι μια φιλανθρωπική οργάνωση που είχε ως στόχο τη συλλογή χρημάτων, ώστε να μπουν απαραιτήτως δύο αρκουδάκια σε κάθε εσθονικό αστυνομικό αυτοκίνητο.

Σίγουρα πρόκειται για μια αξιέπαινη κίνηση και θα ήταν καλό να εφαρμοστεί σε όλο και περισσότερες χώρες. Η αστυνομία οφείλει να βοηθάει και να προτατεύει τους πολίτες της και τα παιδιά αποτελούν αναμφίβολα το πιο ευαίσθητο και δυναμικό κομμάτι της κάθε κοινωνίας. Χρίζουν προσοχής, σεβασμού και αγάπης με τον οποιοδήποτε δυνατό τρόπο!

Το Policenet.gr αποφάσισε να συντάξει και να δημοσιεύσει το εν λόγω άρθρο με απώτερο στόχο όχι μόνο την ενημέρωση αλλά και την επιπλέον ευαισθητοποίηση ως προς την προστασία και τη φροντίδα των παιδιών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης!