Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ερευνα- φιάσκο στο ... άδειο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη

Η έρευνα έγινε στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη λίγες ημέρες μετά την ποινική του δίωξη για δωροδοκία και την ανάκληση της απόφασης για υπαγω...


Η έρευνα έγινε στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη λίγες ημέρες μετά την ποινική του δίωξη για δωροδοκία και την ανάκληση της απόφασης για υπαγωγή του σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση της Novartis - Το σπίτι ήταν άδειο
Άκαρπη απέβη η σημερινή έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη. Το σπίτι ήταν άδειο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το γεγονός αυτό, από μερίδα εισαγγελικών λειτουργών, ερμηνεύεται ως επαλήθευση των υπονοιών ότι επρόκειτο να εγκαταλείψει μόνιμα την Ελλάδα και για το λόγο αυτό είχε εξαφανιστεί κάθε πιθανό στοιχείο που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε βάρος του ή σε βάρος τρίτων προσώπων.

Αντίθετα, νομικοί κύκλοι, συνδέουν την σημερινή ενέργεια των εισαγγελέων διαφθοράς για έρευνα στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη, με τις χθεσινές δηλώσεις του περί άσκησης πιέσεων προκειμένου να κατονομάσει τρία πολιτικά πρόσωπα τα οποία χρηματίστηκαν από την Novartis.






Υπενθυμίζεται, ότι χθες σε αποκλειστική συνέντευξή του στο protothema.gr και στον Μάκη Πολλάτο, ο Νίκος Μανιαδάκης είχε πει ότι από τους εισαγγελείς διαφθοράς του ζητήθηκε να κατονομάσει τρία πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή, τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, κάτι το οποίο όμως αρνήθηκε να πράξει.

Παράλληλα, ο ίδιοι κύκλοι ερμηνεύουν την ενέργεια αυτή από την πλευρά των εισαγγελικών αρχών, ως μια σπασμωδική πράξη αφ΄ ενός εκφοβισμού και αφετέρου αντεπίθεσης και αμηχανίας. Μάλιστα, υπενθυμίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται έρευνα στο σπίτι του μέχρι πρότινος προστατευόμενου μάρτυρα.

Σημειώνετα ότι οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν έρευνα στο σπίτι του κ. Μανιαδάκη αναζητώντας στοιχεία που να σχετίζονται με τις υπό διερεύνηση δωροδοκίες της Novartis λίγες ημέρες μετά την ποινική του δίωξη για δωροδοκία και την ανάκληση της απόφασης για υπαγωγή του σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα.

Παράλληλα, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Νίκου Μανιαδάκη για παθητική δωροδοκία ήδη η σχετική δικογραφία χρεώθηκε στην ανακρίτρια Μαρίνα Μπόζνιου.

Συμφώνα με πληροφορίες ο Νίκος Μανιαδακης δήλωσε στην δικαστική λειτουργό, μέσω του συνηγόρου του ότι ένα πάσα ώρα και στιγμή θα είναι στη διάθεση των ανακριτικών αρχών.