Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ Ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ... «Σιγή ιχθύος» από Καρανίκα για την προώθηση εταιρίας κάνναβης

Εχει περάσει μία εβδομάδα «αφωνίας» της κυβέρνησης για το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο η αδελφή του Νίκου...


Εχει περάσει μία εβδομάδα «αφωνίας» της κυβέρνησης για το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο η αδελφή του Νίκου Καρανίκα, Ξανθούλα Καρανίκα.
Απάντησε χωρίς να… απαντήσει η κ. Ξανθούλα Καρανίκα στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής για τη συνεργασία της με τη βασική εταιρία ανάπτυξης της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης και το ρόλο του αδελφού της στην προώθηση αυτών των επενδύσεων σε πολιτικό επίπεδο.





Με ένα e-mail η κ. Καρανίκα απαντά σε απειλητικό ύφος: «Είμαι υπάλληλος (και όχι σύμβουλος) σε κάποια νόμιμη ιδιωτική επιχείρηση και αυτό είναι ηθικό. Ανήθικοι δεν υπήρξαμε ποτέ και ούτε πρόκειται. Αν συνεχίσετε να μιλάτε για μπίζνες, θα προχωρήσουμε με το νόμο για συκοφαντία. Ξ. Καρανίκα».




Εχει περάσει μία εβδομάδα «αφωνίας» της κυβέρνησης για το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο η αδελφή του Νίκου Καρανίκα, Ξανθούλα Καρανίκα, εργάζεται στη βασική εταιρία ανάπτυξης της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, τη στιγμή που ο αδελφός της είναι πολιτικά υπεύθυνος από την κυβέρνηση για την επιχειρηματική ανάπτυξη του κλάδου.

Η ίδια, απαντώντας σε ερώτημα του «Ε.Τ.» της Κυριακής, επιβεβαίωσε ότι εργάζεται σε θυγατρική εταιρία του ομίλου Golden Greece Holdings, την εταιρία που έχει φωτογραφίσει ο αδελφός ως το βασικό επενδυτικό μοχλό που θα φέρει στη χώρα θέσεις εργασίας και λεφτά.

Μία εβδομάδα μετά το δημοσίευμα και δεν υπήρξε καμία από τις συνηθισμένες προσπάθειες υπεράσπισης του «εκλεκτού» του Μεγάρου Μαξίμου. Βέβαια, το είχαν κάνει νωρίτερα πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης, όταν παρουσιάστηκε το τελευταίο νομοσχέδιο της φαρμακευτικής κάνναβης, οι οποίοι εκθείασαν προσωπικά τον κ. Καρανίκα, καθώς χωρίς την επιμονή του δεν θα είχε προχωρήσει το νομοσχέδιο.

Ενας από αυτούς, ο πρώην υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος είχε δώσει τα εύσημα στον πρωθυπουργικό σύμβουλο «καθώς χωρίς αυτόν να μας πιέζει δεν θα έχει προχωρήσει».

Με την ίδια σκιώδη πίεση, φαίνεται πως άτυπα προκάλεσε κλείνοντας ραντεβού με τις διωκτικές Αρχές στο οποίο ζητούσε να είναι πιο προσεκτικοί με τις συλλήψεις καλλιεργητών κάνναβης, δείχνοντας εμμέσως την πιο «χαλαρή» στάση της κυβέρνησης, ακόμα και σε περιπτώσεις που οι Αρχές ενήργησαν με βάση το νόμο, όπως η Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος συλλαμβάνοντας δύο Ελληνες, οι οποίοι από ιστοσελίδα πουλούσαν χωρίς καμία άδεια και σε ποσοστά TΗC άνω του επιτρέποντος προϊόντα κάνναβης.

Παράλληλα, η κ. Ξανθούλα Καρανίκα έκλεισε ραντεβού στη διοίκηση της εταιρίας με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης για να λυθούν «τυχόν προβλήματα» αλλά και να ενημερωθούν οι Αρχές για τα νέα επενδυτικά σχέδια της εταιρίας στη Βόρεια Ελλάδα, όπως τη δημιουργία δύο coffee bars, που θα πωλούν τσάι κάνναβης και διάφορα άλλα προϊόντα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Προσπάθεια εντοπισμού

Αρχικά, έγινε προσπάθεια εντοπισμού της αδελφής του συνεργάτη του πρωθυπουργού, στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, δεν κατέστη εφικτό, καθώς τους τελευταίους μήνες δεν εργάζεται εκεί, αφού δεν ανανεώθηκε η σύμβαση εργασίας της.

Επόμενο βήμα ήταν να αναζητηθεί τηλεφωνικά. Καθότι δεν υπήρχε διαθέσιμο το νούμερο του κινητού τηλεφώνου της, έγινε επικοινωνία με τα γραφεία της εταιρίας Golden Greece Holdings, τα οποία στεγάζονται στην οδό Μακρυγιάννη 106 στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης. Η κλήση έγινε στις 12:22 της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου. Μία ευγενική κυρία απάντησε, χωρίς όμως να αναφέρει το όνομα της εταιρίας. Οταν της ζητήθηκε να περάσει τη γραμμή στην κ. Καρανίκα, έχασε τα λόγια της, είπε ότι «θα σας συνδέσω με την αρμόδια» και… έκλεισε το τηλέφωνο! Δύο λεπτά της ώρας αργότερα, επιχειρήθηκε νέα τηλεφωνική προσέγγιση. Αυτή τη φορά, απάντησε κύριος, με σαφώς πιο επιθετική στάση. Επίσης δεν ανέφερε το όνομα της εταιρίας και μιλούσε σπαστά ελληνικά. Οταν του ζητήθηκε να συνδέσει τη γραμμή με την κ. Καρανίκα, ισχυρίστηκε ότι δεν έχουν Καρανίκα εκεί και έκλεισε το τηλέφωνο. Εχοντας την υποψία μήπως ήταν λάθος ο αριθμός του τηλεφώνου, έγινε αναζήτηση στο 11888, όπου εμφανίζεται απλά η ιδιότητα «Παραγωγή Κάνναβης Α.Ε.», η οποία έχει την ίδια διεύθυνση με την Golden Greece Holdings. Προφανώς, κάποιοι ήθελαν να μην έρθει ο «Ε.Τ.» της Κυριακής σε επικοινωνία και επαφή με την κ. Καρανίκα. Εκτός κι αν το είχε ζητήσει η ίδια…

Ομως, η εφημερίδα επέμεινε με την αποστολή e-mail στον προσωπικό εταιρικό λογαριασμό της κ. Καρανίκα. Στις 12:30 εστάλη το μήνυμα το οποίο (πέρα από τις απαραίτητες συστάσεις) έγραφε: «Την Κυριακή, η εφημερίδα δημοσίευσε ρεπορτάζ σχετικά με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνετε αναφορικά με την κάνναβη. Μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ. Παρακαλώ, να έχω μία δήλωσή σας για το θέμα. Θεωρείτε ηθικό να κάνετε μπίζνες όταν ο αδελφός σας συντονίζει επιχειρηματικά σχέδια γύρω από τον κλάδο της κάνναβης;».

Στις 14:36 η κ. Καρανίκα απάντησε: «Είμαι υπάλληλος (και όχι σύμβουλος) σε κάποια νόμιμη ιδιωτική επιχείρηση και αυτό είναι ηθικό. Ανήθικοι δεν υπήρξαμε ποτέ και ούτε πρόκειται. Αν συνεχίσετε να λέτε για μπίζνες, πάει με το νόμο για συκοφαντία. Ξ. Καρανίκα». Στις 14:50 ελήφθη και δεύτερο μήνυμα με μια συντακτική διόρθωση: «Διόρθωση: Αν συνεχίσετε να μιλάτε για μπίζνες, θα προχωρήσουμε με το νόμο για συκοφαντία. Ξ.Κ.».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής