Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ρεσιτάλ τουρκικής προκλητικότητας με «σκηνικό» στο Αιγαίο και συγκέντρωση στην Αγιά Σοφιά... Η δήλωση Ακάρ και το μήνυμα Αποστολάκη

Συνεχίζεται το ρεσιτάλ της τουρκικής προκλητικότητας. Την σκυτάλη αυτήν τη φορά πήρε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, αναφ...


Συνεχίζεται το ρεσιτάλ της τουρκικής προκλητικότητας. Την σκυτάλη αυτήν τη φορά πήρε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος εκ νέου σε «Γαλάζια Πατρίδα» και διαμηνύοντας πως η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα.

«Συνεχίζουμε την παρουσία μας στη "Γαλάζια Πατρίδα" όπου υπάρχουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας», είπε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη βάση συντήρησης των αεροσκαφών της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.




Ο Χουλουσί Ακάρ, ανέφερε ότι «Η Τουρκική Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο. Σε ζητήματα οικονομικά, στρατιωτικά και ασφάλειας, στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο δεν μπορούμε να εγκρίνουμε κανένα θέμα που να μην υπάρχει η Τουρκία. Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι. Από την άλλη όμως σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως δεν υποχωρούμε από κανένα δικαίωμα μας».

Κατέληξε δε λέγοντας πως: «Όταν το κάνουμε αυτό με όλη την ειλικρίνεια μας προσπαθούμε να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας με όλους τους γείτονες μας και κυρίως με την Ελλάδα. Όμως λόγω κάποιων πολιτικών παραγόντων και λανθασμένων υπολογισμών τα γεγονότα διαστρεβλώνονται. Υπάρχουν κάποιες προκλήσεις. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως αυτά δεν έχουν κάποιο αποτέλεσμα».

Κι όλα αυτά ενώ η Άγκυρα προσπαθεί να στήσει σκηνικό έντασης στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, Hurriyet, Milliyet, Sabah και το CNN Turk ανέφεραν με χθεσινά τους δημοσιεύματα πως το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό λαμβάνει μέτρα γύρω από τα Ίμια, προκειμένου να αποτρέψει εκδηλώσεις των Ελλήνων στην περιοχή της βραχονησίδας, στο πλαίσιο της επετείου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων, το πολεμικό ναυτικό της γειτονικής χώρας έστειλε πολεμικά πλοία στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων για τον σκοπό αυτό, ενώ προσέθεταν πως χάριν στο φυλάκιο που έχει τοποθετηθεί στη νησίδα Τσαβούς, οι Έλληνες δεν τολμούν να προσεγγίσουν.

Όπως επιβεβαίωναν χθες στρατιωτικές πηγές, η μόνη παρουσία τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού ήταν εκείνη ενός μικρού σκάφους που έκανε τη συνηθισμένη περιπολία στις τουρκικές ακτές

Μήνυμα έστειλε χθες ο νέος Υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ότι «Όποιος αμφισβητήσει την εδαφική μας ακεραιότητα, θα λάβει συντριπτική απάντηση».

Συγκέντρωση φανατικών για να ανοίξει ως τζαμί η Αγιά Σοφιά
«Να ανοίξει η Αγιά Σοφιά, να σπάσουν οι αλυσίδες» είναι το σύνθημα οργανωμένων φανατικών μουσουλμάνων που καλούν σε προσκλητήριο τους... αληθινούς πιστούς του Αλλάχ στις δύο το μεσημέρι της Παρασκευής, μετά την προσευχή, έξω από το μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης καλεί τον κόσμο να απαιτήσει, όπως λέει, την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην αρχική της ταυτότητα.

Οι οργανωτές του εθνικιστικού συλλαλητηρίου έχουν γεμίσει την περιοχή γύρω από τη πλατεία της Αγίας Σοφίας με αφίσες-προσκλητήρια. Και η αφορμή για τη διαδήλωση είναι ότι την 1η Φεβρουαρίου συμπληρώνονται 84 χρόνια από την ανακήρυξη της Αγίας Σοφίας σε μουσείο.