Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ! Πέντε Αμερικάνοι Πεζοναύτες ΝΕΚΡΟΙ στην Μανμπίτζ (Ιεράπολη) από Βομβιστική Επίθεση...!!!

Μεγάλη έκρηξη είχαμε πριν λίγο στην πόλη Μανμπίτζ στη Συρία, κατά αμερικανικής περιπόλου με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο 5 Αμερικανών ...


Μεγάλη έκρηξη είχαμε πριν λίγο στην πόλη Μανμπίτζ στη Συρία, κατά αμερικανικής περιπόλου με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο 5 Αμερικανών πεζοναυτών και τον τραυματισμό 19, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.




Η έκρηξη, που θεωρείται επίθεση αυτοκτονίας, πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Kasr al-Umara στην πόλη της πόλης και στόχευσε τουλάχιστον 15 Αμερικανούς στρατιώτες που περιπολούσαν την πόλη.

Πηγές αναφέρουν ότι τραυματίσθηκε απροσδιόριστος αριθμός ατόμων.

Πληροφορίες φέρουν όμως να σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι άνθρωποι, ενώ σύμφωνα με τοπικές πηγές μεταξύ των θυμάτων ήταν και Κούρδοι.

Αμερικανικά ελικόπτερα έχουν εκκενώσει την περιοχή από το προσωπικό τους φοβούμενοι τυχόν νέες επιθέσεις.

Είναι επίσης γνωστό ότι ο δράστης ή οι δράστες καθώς και η αιτία της έκρηξης είναι άγνωστες…αλλά στόχευαν ξεκάθαρα αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Η αργή αποχώρηση και οι συνεχείς μετακινήσεις Αμερικανών δυνάμεων στην Β.Συρία σίγουρα έχει προκαλέσει την οργή των Τούρκων , οι οποίοι ναι μεν συμφώνησαν για την δημιουργία ασφαλούς ζώνης , όμως την προσδιορίζουν κατά τα δικά τους συμφέροντα….στοχοποιώντας άμεσα συριακές στρατιωτικές κυβερνητικές δυνάμεις.

Όλα αυτά σήμερα προκαλούν πολλά ερωτηματικά ενώ χθες το πρωί, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι στη βόρεια Συρία έχει «δημιουργηθεί» μια ζώνη ασφαλείας 32 χιλιομέτρων, σε μεγάλο μέρος της οποίας όμως ευρίσκονται συριακές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον χάρτη του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, η ζώνη θα έχει μήκος 460 χιλιόμετρα (286 μίλια) κατά μήκος των τουρκο-συριακών συνόρων.

Η ασφαλής ζώνη θα φτάνει βόρεια των πόλεων Raqqa και Hasakah. θα διέρχεται μέσα από το Sarre από δυτικά και ανατολικά, βόρεια από Ayn Issa, Suluk, Ras al-Ayn και Tal Tamer, μαζί με τις πόλεις Darbasiyah, Amur, Καμισλί, Tal Hamis, Qahtaniyah, Yarubiyah και αλ-Malikiyah.

Όπως αναφέρθηκε από συριακά ΜΜΕ η Δαμασκός, δεν έχει συμφωνήσει με κανέναν να δοθούν στους Τούρκους αυτά τα εδάφη.