Tελευταια Νεα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 07, 2019

ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ «Πόρτα» Καμμένου σε Τσίπρα: Ολοταχώς για πρόωρες εκλογές


eleftherostyposΤην ίδια ώρα οι ΑΝΕΛ είναι υπό διάλυση καθώς ένα-ένα τα στελέχη του κόμματος απομακρύνονται από την γραμμή Καμμένου.
Tην απάντησή του στα σενάρια για επικείμενη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό πριν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ την Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου, δίνει μέσω συνεργατών του ο Πάνος Καμμένος.


Σύμφωνα με τους συνεργάτες του προέδρου των ΑΝΕΛ, «ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Από προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εμφανή ανησυχία γιατί οι πρωτοβουλίες Καμμένου επανακαθορίζουν τους χρόνους και οδηγούν σε αναζήτηση του Προέδρου των ΑΝΕΛ για συζήτηση από κοντά».

Και οι ίδιοι συνεργάτες τονίζουν: «Ενδεχόμενο (σσ δηλαδή συζήτησης από κοντά) έχει αρνηθεί τις προηγούμενες μέρες».

Αυτή την στιγμή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά ακόμη και για πρόωρες εκλογές πολύ νωρίτερα από τον Μάιο που υπολογίζουν οι περισσότεροι καθώς η επίθεση στην κυβέρνηση είναι πάρα πολύ μεγάλη. Για τα σενάρια περί ραντεβού Τσίπρα-Καμμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι ο Καμμένος είναι σε ταξίδι μέχρι την Τρίτη χωρίς να αναφέρουν αν επίκειται ραντεβού.

Την ίδια ώρα οι ΑΝΕΛ είναι υπό διάλυση καθώς ένα-ένα τα στελέχη του κόμματος απομακρύνονται από την γραμμή Καμμένου. Η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, πρόσθεσε ακόμη έναν πονοκέφαλο στον Πάνο Καμμένο.

Σημείωσε σήμερα ότι εφόσον η συμφωνία των Πρεσπών, «είναι πράγματι προς το συμφέρον της χώρας, από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να φύγω από τη θέση μου και να δημιουργήσω προβλήματα στην κυβέρνηση.
Εγώ θα αναγνώσω το κείμενο της συγκεκριμένης συμφωνίας και εφόσον είναι πράγματι προς το συμφέρον της χώρας, από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να φύγω από τη θέση μου και να δημιουργήσω προβλήματα στην κυβέρνηση, εκτός και εάν η λύση αυτή υποδειχθεί από τον Πρωθυπουργό» τόνισε μιλώντας στον Real fm 97,8.
Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την στάση που θα κρατήσει ο κ. Καμμένος είπε: «Τι σημαίνει ότι ο κ. Καμμένος θα αποσύρει τους βουλευτές; Οι βουλευτές δεν είναι αντικείμενα ούτε βαλίτσες για να τις αποσύρουμε και να τις απομακρύνουμε. Ο κάθε βουλευτής και ο κάθε υπουργός αποφασίζει κατά συνείδηση» και συμπλήρωσε:

«Και εάν έχει πράξει σωστά ή λάθος θα κριθεί στην πορεία και θα αναλάβει την ευθύνης της όποιας επιλογής του… Σαφέστατα υπάρχει η αντίθεση των ΑΝΕΛ για να συμπεριληφθεί το όνομα Μακεδονία στην ονομασία, δεν είναι όμως μόνο αυτό, είναι πολλά άλλα πράγματα τα οποία πρέπει να υπάρχουν μέσα στη συμφωνία. Για αυτό θεωρώ εγώ προσωπικά, ότι καλό είναι η συμφωνία αυτή να αξιολογηθεί στο σύνολο της και τότε μόνο θα μπορεί κανείς να κρίνει εάν αυτή η συμφωνία είναι προς το συμφέρον ή όχι της χώρας».

Διευκρίνισε επίσης ότι δεν έχει κληθεί να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων την Τετάρτη: «Κάτι που ίσως είναι και δικαιολογημένο με την έννοια ότι συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα. Εγώ δεν είμαι βουλευτής, άρα δεν είμαι και μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δεν ξέρω και ποια είναι η ατζέντα της συγκεκριμένης συνάντησης και τι θα συζητηθεί».

Ερωτηθείσα εάν έχει συζητήσει με τον κ. Καμμένο για το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβέρνηση, η υφυπουργός Εσωτερικών απάντησε: «Όχι, δεν έχω μιλήσει και μάλιστα ακριβώς επειδή δεν μπορούσα να μιλήσω μαζί του, του έστειλα κάποιο email γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να ακούσει και τη δική μου άποψη γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, η οποία είναι ξεκάθαρη. Κατ’ αρχήν όταν θα έρθει αυτό το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, αυτό που εγώ θέλω είναι να μπορέσω να το αναγνώσω».

Εκτός από την κυρία Χρυσοβελώνη την θέση του έχει διαχωρίσει και ο κ. Παπαχριστόπουλος όπως και ο Τέρενς Κουίκ ο οποίος αποτελεί ξένο σώμα για τους ΑΝΕΛ αλλά ακόμη δεν έχει διαγραφεί.

Κι όλα αυτά γίνονται ενώ δεν έχουν ακόμη μιλήσει στελέχη όπως η Ελενα Κουντουρά, η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, ο Β. Κόκκαλης αλλά και ο Κώστας Ζουράρις.

Κατσίκης: Εάν αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη

Την άποψη ότι εάν οι ΑΝΕΛ αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών «η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη», διατύπωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης.

Ο κ. Κατσίκης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, τόνισε ότι «από τη στιγμή που θα εγκαταλείψουμε την κυβέρνηση δεν μπορεί να μπει προς ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών».

Στην ερώτηση πότε θα φύγουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ο κ. Κατσίκης απάντησε ότι «εμείς θα φύγουμε πριν πάει η Συμφωνία στη Βουλή με την έννοια ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία στα Σκόπια και έφτασε στην Ελλάδα. Πριν αποφασίσει η διάσκεψη των Προέδρων πότε θα εισαχθεί προς ψήφιση, φεύγουμε».

Σε επόμενη ερώτηση για το τι θα κάνουν οι ΑΝΕΛ σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας από τη ΝΔ ο κ. Κατσίκης απάντησε ότι «από τη στιγμή που φύγουμε τι νόημα έχει μια πρόταση δυσπιστίας από τη Βουλή;»,

Ερωτηθείς για το πότε τοποθετεί χρονικά την εισαγωγή της Συμφωνίας των Πρεσπών προς κύρωση στη Βουλή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ σχολίασε «έχει γίνει μια συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου – ευελπιστώ να τηρηθεί – ότι το θέμα αυτό να μην μας απασχολήσει μέχρι τον Μάρτιο».

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι «σε περίπτωση που ο Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για το Σκοπιανό δεν θα την δώσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί οι απειλές του Πάνου Καμμένου για το μέλλον της συγκυβέρνησης και η επίθεση στον Νίκο Κοτζιά χαρακτηρίζοντάς τον ως «ολετήρα».

«Είμαι σε πόλεμο από τότε που τράβηξα δικό μου δρόμο δύσκολο και δεν δέχτηκα τη ΝΔ των μνημονίων και των Πλεύρηδων. Σε πόλεμο με τα συμφέροντα ακόμη και “μαφιόζικα”, δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά», είπε ο Καμμένος.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στο Νews247, δήλωσε ότι «o κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όταν κατάλαβε ότι δε θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του».
« Προηγουμενη
Επομενη »