Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Υποχωρεί ο Βούτσης για την τοποθέτηση Δανέλλη στην Επιτροπή για την Συμφωνία των Πρεσπών

Υποχωρεί όπως όλα δείχνουν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ως προς την απόφασή του να ορίσει τον Σπύρο Δανέλλη ως ανεξάρτητο στην...


Υποχωρεί όπως όλα δείχνουν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ως προς την απόφασή του να ορίσει τον Σπύρο Δανέλλη ως ανεξάρτητο στην επιτροπή που θα συζητήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά τα πυρά της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα εμφανίζεται να υπαναχωρεί και να αποσύρει την απόφασή του και θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για την πλήρωση θέσης.




Νωρίτερα, πριν ακόμα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων, ο Νίκος Βούτσης υπέγραψε την απόφαση, σύμφωνα με την οποία τοποθετείται ο Σπύρος Δανέλλης στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων.

«Τοποθετούμε στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και στ Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης τον Ανεξάρτητο Βουλευτή, κ. Σπυρίδωνα Δανέλλη», αναφέρει σχετικά η απόφαση του Νίκου Βούτση.

«Επιμένουμε ότι για τις κενές θέσεις για την επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων πρέπει να γίνει κλήρωση. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση του προέδρου σχετικά με αυτό το θέμα ή επιμονή του στον ορισμό του κ. Δανέλλη θα συνιστά κοινοβουλευτική εκτροπή», τόνισε χαρακτηριστικά νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας και πρόσθεσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ανέδειξε με κάθε τρόπο τον ορισμό κ. Δανέλλη από τον Ν. Βούτση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, στη Διάσκεψη των Προέδρων ενόψει «μιας απόφασης πολύ κρίσιμης που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης δεν μπορούν να ακολουθούνται διαδικαστικά που εγείρουν ερωτηματικά και πιθανές σκοπιμότητες».