Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ...!!! Η οργή των ποντιακών σωματείων ξεχειλίζει — Κηρύσσουν ανεπιθύμητους στις εκδηλώσεις τους, βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών

Το ένα μετά το άλλο τα διοικητικά συμβούλια των ποντιακών σωματείων κηρύσσουν ανεπιθύμητους στις εκδηλώσεις τους τους βουλευτές που τάχ...


Το ένα μετά το άλλο τα διοικητικά συμβούλια των ποντιακών σωματείων κηρύσσουν ανεπιθύμητους στις εκδηλώσεις τους τους βουλευτές που τάχθηκαν, χθες, υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η οργή τους ξεχειλίζει, επιπλέον για τους ποντιακής βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που την υπερψήφισαν.




Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία, η Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας —ίσως το πρώτο πολιτιστικό σωματείο που πήρε ξεκάθαρη θέση— γνωστοποιούσε, μέσω της πρόσκλησης για εκδήλωσή της, ότι «είναι ανεπιθύμητοι στην εκδήλωσή μας βουλευτές που είτε θα υπερψηφίσουν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την εναντίωση της πλειοψηφίας της κοινωνίας, την οποία οφείλουν να εκπροσωπούν, είτε από τη θεσμική θέση τους δεν προέβησαν στις νόμιμες ενέργειες για την αποτροπή της εθνικής τραγωδίας που βιώνουμε». Διαβάστε ολόκληρη την πρόσκληση-ανακοίνωση της Ένωσης εδώ.

Ύστερα από την ψηφοφορία, ένα ντόμινο από δελτία Τύπου και ανακοινώσεις συλλόγων κατέκλυσε τα διαδικτυακά μέσα επικοινωνίας.

«Αλέξανδρος Υψηλάντης» Διαβατών: Κηρύσσουμε ανεπιθύμητους τους 153 ψηφίσαντες υπέρ της Συμφωνία των Πρεσπών
Ο Σύλλογος Ποντίων Διαβατών «Αλέξανδρος Υψηλάντης» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του: «Λέμε “όχι” στη σπίλωση της ιστορίας μας και σε κάθε επεκτατική διάθεση για τα μακεδονικά ελληνικά εδάφη μας. Λέμε “όχι” σε αυτή τη μειοψηφία που δεν πιστεύουν πως η “Ελλάς εστίν και η Μακεδονία”». Διαβάστε την ολόκληρη εδώ.

Εύξεινος Λέσχη Νάουσας: Όφειλαν να δράσουν προς υπεράσπιση της Μακεδονίας
Ως ένα εκ των ιστορικών σωματείων του νομού Ημαθίας και της Μακεδονίας η Εύξεινος Λέσχη Νάουσας αφού δήλωσε ότι αντιτίθεται στον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγα αυτής αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της: «Οι Έλληνες βουλευτές όφειλαν να δράσουν προς υπεράσπιση όλων αυτών, αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν το μεγαλύτερο μέρος της γνώμης των πολιτών. […] τονίζουμε την διαφοροποίησή μας και την αντίκρουση οποιουδήποτε κομματικού ή πολιτικού χαρακτηρισμού, καθώς η τοποθέτησή μας είναι αποκλειστικά και μόνο έκφραση επί ενός εθνικού θέματος και της αντιμετώπισής του, ενώ επίσης δηλώνουμε ότι σεβόμαστε την οποιαδήποτε υγιή προσωπική άποψη». Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Λέσχης εδώ.

Σύλλογος Ποντίων Ριζού: Μεγάλο λάθος που δεν πήραν τη γνώμη των Ελλήνων
Ο Σύλλογος Ποντίων Ριζού, επίσης σωματείο που εδρεύει στη Μακεδονία, τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι: «Ως σύλλογος οφείλουμε να προστατέψουμε την ιστορία, την παράδοση τον πολιτισμό. Ένα μεγάλο λάθος τους που δεν έλαβαν την γνώμη των Ελλήνων πολιτών σ ένα πολύ σοβαρό εθνικό θέμα». Διαβάστε την ολόκληρη εδώ

Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας: Ανεπιθύμητοι στις εφεξής εκδηλώσεις μας
Στο ίδιο μήκος με την ανακοίνωση της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς κινήθηκε και αυτή της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας. Διαβάστε την αναλυτικά εδώ.

Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής Νάουσας: Ανεπιθύμητοι οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ!
Με έκτακτη συνεδρίασή του, το διοικητικό συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχη Επισκοπής Νάουσας αποφάσισε να κηρύξει ανεπιθύμητους τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση εδώ.

Και το «τσουνάμι» των ανακοινώσεων ακόμα δεν έχει ξεκινήσει…