Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ! Τσίπρας: Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

Δραματικές πολιτικές εξελίξεις μετά την παραίτηση Καμμένου Ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή ζητά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά το «δια...

Δραματικές πολιτικές εξελίξεις μετά την παραίτηση Καμμένου

Ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή ζητά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά το «διαζύγιό του» από τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση στο Κοινοβούλιο είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει την Τρίτη (15/01) και η κρίσιμη ψηφοφορία να διεξαχθεί την Πέμπτη (17/01).




Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, η διαδικασία στο Κοινοβούλιο θα είναι τριήμερη. Επομένως, τα μεσάνυχτα της τρίτης μέρας η διαδικασία ολοκληρώνεται με ψηφοφορία στη Βουλή.

Αν ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους, αμέσως μετά θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή και την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση τον πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ευχαρίστησε τον κυβερνητικό του εταίρο για τα σχεδόν 4 χρόνια συνεργασίας.

«Παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές, τα τέσσερα χρόνια με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον συνεργαστήκαμε έντιμα και πετύχαμε πολλά, βγάλαμε τη χώρα από τη δύσκολη περιπέτεια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, προσθέτοντας ότι ζήτησε από τον Πάνο Καμμένο καθαρές λύσεις.

O κ. Τσίπρας σημείωσε πως έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Καμμένου και θα κάνει δεκτές όσες παραιτήσεις ακόμη ακολουθήσουν. Νέος υπουργός Άμυνας θα είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Έκανα δεκτή την παραίτηση του υπουργού Άμυνας και θα κάνω δεκτή οποιαδήποτε παραίτηση από την πλευρά των ΑΝΕΛ», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.