Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Υπατία μου, υγρασία μου – Βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια σήμερα Πέμπτη

Καιρός βροχερός και κρύος σε όλη την Ελλάδα θα επικρατήσει και την Πέμπτη (9.1.2019). Η κακοκαιρία που έλαβε το όνομα Υπατία θα... εκτοξεύ...



Καιρός βροχερός και κρύος σε όλη την Ελλάδα θα επικρατήσει και την Πέμπτη (9.1.2019). Η κακοκαιρία που έλαβε το όνομα Υπατία θα... εκτοξεύσει βροχές, τοπικές καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις. “Κερασάκι” οι πολύ δυνατοί νοτιάδες έντασης έως και 9 μποφόρ στα πελάγη. Για όλα τα φαινόμενα που περιμένουμε ανά περιοχή μίλησε στο newsIT ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές.
Καιρός άστατος και διαρκής! Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα επιδείνωση του καιρού, η οποία μας ήρθε από τα δυτικά και έφερε, νωρίς το πρωί, βροχές, καταιγίδες και αρκετές χιονοπτώσεις, στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, ενισχύθηκαν οι νοτιάδες.


Ήδη υπάρχει απαγορευτικό με νότιους, νοτιοδυτικούς ανέμους που φτάνουν τα 8 και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία έχει ανέβει και το κρύο είναι παρελθόν, σε σχέση με αυτό που είχαμε νιώσει από την προηγούμενη κακοκαιρία.




Για Πέμπτη (10.1.2019), η επιδείνωση αυτή συνεχίζεται, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις τοπικές καταιγίδες, κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και χαμηλότερα. Εδώ όμως υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο, ότι λόγω αυτών των βροχών και με δεδομένο ότι είχαμε αρκετά χιόνια, να έχουμε λιώσιμο του χιονιού και, αυτό που έχω επισημάνει εδώ και δυο, τρεις μέρες, υπάρχει ένας κίνδυνος τοπικών πλημμυρών, ο οποίος θα εξαρτηθεί και από άλλους, τοπικούς παράγοντες.

Παράλληλα, αύριο (10.1.2019) οι νοτιάδες θα διατηρηθούν, με ένταση έως και 8 μποφόρ στα πελάγη και η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο.

Στην Αττική, απόψε και την Πέμπτη, οι συννεφιές θα δίνουν κατά τόπους βροχές. Χιόνια θα έχουμε μόνο στην Πάρνηθα, ενώ δεν αποκλείεται και τοπική καταιγίδα. Οι νοτιάδες θα φτάσουν τα 6 και 7 μποφόρ και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα είναι, περίπου, στους 13 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή (11.1.2019), Σάββατο (12.1.2019) και Κυριακή (13.1.2019), στη βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, ενώ στη δυτική, στην κεντρική και, κυρίως στη νότια θα έχουμε, κατά περιόδους, συννεφιές, βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες ίσως να μην έχουν την ένταση και τη διάρκεια που είχαν το τελευταίο 48ωρο.