Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ...!! «Έκλεισε» για τη Δευτέρα το ραντεβού Τσίπρα – Καμμένου

Η τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους δυο άνδρες έφερε την οριστικοποίηση του ραντεβού. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος θα συναντηθο...


Η τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους δυο άνδρες έφερε την οριστικοποίηση του ραντεβού. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος θα συναντηθούν τελικά τη Δευτέρα. Το μεσημέρι το πολυαναμενόμενο τετ α τετ σύμφωνα με πηγές των ΑΝΕΛ. Τι θα ζητήσει ο υπουργός Άμυνας από τον πρωθυπουργό.

Τα ψέμματα… τελείωσαν. Μπορεί Πάνος Καμμένος και Αλέξης Τσίπρας να ανέβαλαν το ραντεβού της Παρασκευής με πρόσχημα την ψηφοφορία στα Σκόπια, αλλά η Βουλή της ΠΓΔΜ έκανε το “χρέος” της, υπερψήφισε τις αλλαγές που προέβλεπε η Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα η “καυτή πατάτα” περνάει στα χέρια της Αθήνας.




Είναι η ελληνική πλευρά εκείνη που τώρα πρέπει να κυρώσει τη Συμφωνία. Μόνο που για να φτάσει ως εκεί η κυβέρνηση πρώτα πρέπει να “λυθεί” ο γρίφος που ονομάζεται… Πάνος Καμμένος και ΑΝΕΛ.

Στο “πνεύμα” αυτό, Πάνος Καμμένος και Αλέξης Τσίπρας μίλησαν τηλεφωνικά και συμφώνησαν ότι η ώρα του ραντεβού στο οποίο θα συζητήσουν το μέλλον της κυβέρνησης έχει φτάσει. Και το πολυαναμενόμενο ραντεβού θα γίνει τη Δευτέρα κάποια στιγμή. Άγνωστο αν το τετ α τετ θα γίνει πρωί, μεσημέρι ή βράδυ. Το μεσημέρι, πάντως, φέρεται ως η πιο πιθανή επιλογή, όπως άλλωστε ανέφεραν πηγές των ΑΝΕΛ.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το μέλλον της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ το συντομότερο δυνατό. Οι πληροφορίες άλλωστε θέλουν την κυβέρνηση να στέλνει στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών και να ψηφίζεται αυτή μετά τις 20 Ιανουαρίου.

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος πήραν το… χρόνο που ήθελαν με την αναβολή της Παρασκευής και τώρα καλούνται (ο δεύτερος περισσότερο) να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους. Το δίλημμα του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, πάντως, παραμένει: στήριξη στην κυβέρνηση ή ψήφος εμπιστοσύνης.

Τι θα… πουν τη Δευτέρα
Αν και όλα παραμένουν σε επίπεδο σεναρίων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος (μετά το… άκυρο που του έριξαν οι ίδιοι οι βουλευτές του) αναμένεται να ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει ανασχηματισμό και να “βγάλει” από το κυβερνητικό σχήματα τα στελέχη των ΑΝΕΛ.

Παράλληλα, θα συνεχίσει μεν να στηρίζει την κυβέρνηση σε όλες τις ψηφοφορίες στη Βουλή, ενώ όταν φτάσει η ώρα για να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος θα θέσει στους βουλευτές των ΑΝΕΛ θέμα κομματικής πειθαρχίας.