Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΟΜΒΑ.... Αυτός θα είναι ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ όταν θα εγκαταλείψει ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ...!!

Ραγδαίες είναι πολιτικές εξελίξεις μετά το ρήγμα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. Εν αναμονή της συνάντη...


Ραγδαίες είναι πολιτικές εξελίξεις μετά το ρήγμα στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Εν αναμονή της συνάντηση των κκ Τσίπρα και Καμμένου, κατά την οποία θα ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το μέλλον της συγκυβέρνησης, τα σενάρια για την επόμενη μέρα στο νευραλγικό υπουργείο Άμυνας έχουν φουντώσει.




Θυμίζουμε ότι ο κ. Καμμένος την Παρασκευή (11/01) ζήτησε από τα στελέχη των ΑΝΕΛ που έχουν υπουργικά χαρτοφυλάκια να παραιτηθούν… με τους υπουργούς ωστόσο να αρνούνται.

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος φέρεται να ευχαρίστησε τους Αρχηγούς για την συνεργασία που είχε μαζί τους, κατά το Συμβούλιο Άμυνας, παρ’ όλα αυτά το διαδικαστικό μέρος του συμβουλίου προχώρησε κανονικά με θέματα που αφορούν και τους τρεις κλάδους.

Είναι δεδομένο πάντως πως το χθεσινό αποτέλεσμα στα Σκόπια υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στην Αθήνα και οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές τις επόμενες ημέρες.

Ποιος όμως θα αναλάβει το υπουργείο Άμυνας, αν τελικά αποχωρήσει ο Πάνος Καμμένος;

Εδώ και πολλές ημέρες, σύμφωνα με το hellajournal.com, ακούγεται το όνομα του νυν Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, ν’ αναλαμβάνει το πολιτικό χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Άμυνας και μονοπωλεί ως είδηση «πρόκριμα» των εξελίξεων.

Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων έχει συνεργαστεί πολλές φορές με τον πρωθυπουργό κι έχουν ανοιχτή γραμμή, συνομιλούν για τα θέματα άμυνας, με τον Αλέξη Τσίπρα ν’ ακούει προσεκτικά όσα λέει ο Ναύαρχος Αποστολάκης. Σύμφωνα με σκέψεις που έχουν εκφραστεί από την κυβέρνηση, σαφώς υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Ναυάρχου, αλλά τίποτα έως τώρα δεν έχει κλειδώσει.

Άλλωστε, αναλόγως των εξελίξεων που θα υπάρξουν, θα πρέπει στη συνέχεια να παρθούν άμεσες αποφάσεις μιας και η θητεία των τριών Αρχηγών, ΓΕΑ, ΓΕΣ,ΓΕΝ, ολοκληρώνεται στις 15 Ιανουαρίου, πράγμα που σημαίνει πως είτε θα πρέπει να συνέλθει το ΚΥΣΕΑ και ν’ αποφασίσει ή την παραμονή τους για έναν επιπλέον χρόνο, είτε την αλλαγή προσώπων. Νομικά ωστόσο μπορεί να σταθεί η περίπτωση της ανάληψης υπουργικών καθηκόντων από τον έως σήμερα Α’ ΓΕΕΘΑ εφόσον υπάρξουν πρώτα έκτακτες κρίσεις, που θα τον θέσουν πρώτα σε αποστρατεία (όχι δια παραιτήσεως).

Οι ίδιες πηγές έλεγαν πως υπάρχει αναπληρωτής υπουργός εδώ και λίγους μήνες ενώ δεν είναι απόλυτο πως σ’ έναν ανασχηματισμό, οι αλλαγές να είναι ολοκληρωτικές ώστε να επικρατήσει και η ανάλογη ηρεμία που όλοι θα ήθελαν αυτή την περίοδο με βάση τις ραγδαίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Πάντως αξιόπιστες πηγές σημείωναν ότι τα σενάρια που ακούγονται ολοένα και περισσότερο ίσως να μην είναι ακριβώς έτσι όπως υπολογίζουν αρκετοί, συμπληρώνοντας πως η κατάσταση αυτή πρέπει να τελειώσει. Πάντως, αν φύγει ο κ. Καμμένος, ο κ. Αποστολάκης συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να τον αντικαταστήσει.

Με πληροφορίες από hellajournal.com