Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εκκλησία και Κούρφοι ενωμένοι για να σωθούν οι Χριστιανοί

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE Η αντιπροσωπεία στελεχώθηκε από Επισκόπους και επικεφαλής τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιγνάτιο – Εφραίμ και συναντήθ...


Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Η αντιπροσωπεία στελεχώθηκε από Επισκόπους και επικεφαλής τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιγνάτιο – Εφραίμ και συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό της περιοχής του Κουρδιστάν χθες Παρασκευή.




Στη συνάντηση, ο Πατριάρχης Ιγνάτιος – Εφραίμ που τυγχάνει επικεφαλής στην Ορθόδοξη Συριακή Εκκλησία παγκοσμίως, ευχαρίστησε την ηγεσία και τον κουρδικό λαό για τη διαχρονική στήριξη στους χριστιανούς σε δύσκολες εποχές.

Ο Πατριάρχης υπογράμμισε τις ιστορικές ρίζες των χριστιανών της περιοχής και χαιρέτισε τις θετικές σχέσεις και την συνύπαρξη διαφορετικών πληθυσμών στο Κουρδικό έδαφος.




Από την πλευρά του ο ηγέτης του Κουρδιστάν τόνισε ότι η κουλτούρα της συνυπάρξεως στο έδαφος του Κουρδιστάν υφίσταται και εξέφρασε την ελπίδα οι χριστιανοί που έφτασαν στην περιοχή του Κουρδιστάν να μείνουν εδώ και να μην μεταναστεύσουν.

Πρόσθεσε πως η τοπική κυβέρνηση του Κουρδιστάν είναι αποφασισμένη να ενδυναμώσει τον τομέα της εκπαίδευσης στη Συρία.
Στη συνέχεια υπογράμμισε τις τραγικές στιγμές που έχουν βιώσει Χριστιανοί και Κούρδοι ενώ για άλλη μια φορά απηύθυνε έκκληση στου κατοίκους να μην εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Στην περιοχή του Κουρδιστάν που χρονολογείται εδώ και 2000 χρόνια ζουν τώρα περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι.