Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βόμβα από Θεοχαρόπουλο: Προσπάθησαν να με «δωροδοκήσουν» για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ισχυρίστηκε κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπή...


Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ισχυρίστηκε κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ότι του προτάθηκαν ανταλλάγματα προκειμένου να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο πρόεδρος του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατά την δευτερολογία του ανέφερε:





«Μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών και η απάντηση μου ήταν αρνητική γιατί τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.

Από την άλλη, μου διαμηνύθηκε ότι αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει το ΝΑΙ, θα υπάρξει διαγραφή. Είναι φανερό ότι ένα προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι».

Μετά την υπερψήφιση της εισήγησης του Προέδρου της από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, η Φώφη Γεννηματά έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.




Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αν και είχε δηλώσει ότι για τη συμφωνία των Πρεσπών δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, ωστόσο είχε προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν συνέπειες για εκείνους που θα πάνε κόντρα στη γραμμή του κόμματος.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ
Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.

Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα.

Το σχόλιο της ΔΗΜΑΡ
«Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε σήμερα τον πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα της Συμπαράταξης στη Βουλή, λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να πει ΝΑΙ σε ένα εθνικό θέμα αρχών.Η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα.

Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα.», αναφέρει σχόλιο της ΔΗΜΑΡ για την απόφαση της Φώφης Γεννηματά