Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Μητροπολίτης Πίτσμπουργκ Σάββας προειδοποιεί για την αποφυλάκιση παιδεραστή πρώην Αρχιμανδρίτη!

ekirikasΟ Μητροπολίτης Πίτσμπουργκ Σάββας με επιστολή του -στις 22 Δεκεμβρίου 2018- προς τους ιερείς και τα μέλη των κοινοτικών συμβουλίων ...


ekirikasΟ Μητροπολίτης Πίτσμπουργκ Σάββας με επιστολή του -στις 22 Δεκεμβρίου 2018- προς τους ιερείς και τα μέλη των κοινοτικών συμβουλίων των κοινοτήτων της Μητρόπολης Πίτσμπουργκ, προειδοποιεί για την αποφυλάκιση του πρώην ιερέα της Μητρόπολης Πίτσμπουργκ, Νικολάου Χιουζ (Nicholas Hughes), ο οποίος το 2012 είχε συλληφθεί για παιδεραστία, είχε καταδικαστεί σε έξι χρόνια φυλάκισης και τώρα αποφυλακίζεται.




Εν τω μεταξύ, το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον καθαίρεσε και τον υπήγαγε και πάλι στις τάξεις των λαϊκών. Ο ιερέας Νικόλαος Χιουζ ήταν άγαμος, έφερε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη και ήταν ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού στην πόλη Κολόμπους του Οχάιο.

Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Σάββας έγραψε, ανάμεσα στα άλλα, πως «ο χρόνος φυλάκισης του (Χιουζ) έχει τελειώσει και έχει ξεκινήσει τη ζωή του και πάλι εκτός φυλακής.

Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί παραμένουμε αφοσιωμένοι στο όραμα του Χριστού να βοηθούμε εκείνους που είναι στη φυλακή και εκείνους που έχουν ανάγκη, αλλά πρέπει επίσης να έχουμε κατά νουν τις υποχρεώσεις μας να προστατεύομε το ποίμνιο, το οποίο έχουμε υπό την φροντίδα μας και να σεβόμαστε τους νόμους του Εθνους μας και της πολιτείας του Οχάιο στην οποία είχε φυλακιστεί».

Τονίζει πως «βάσει της φύσης του παραπτώματός του υποχρεούται να γραφτεί ως σεξουαλικός κακοποιός (sexual offender) για το υπόλοιπο της ζωής του».




Παραπέμπει στους Κανονισμούς Ασφαλείας Νέων και Παιδιών, οι οποίοι υιοθετήθηκαν στην τελευταία Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής στη Βοστώνη στις αρχές του περασμένου Ιουλίου και οι οποίοι είναι υποχρεωτικοί για όλες τις κοινότητες.

Αναφέρει ακόμα ο Μητροπολίτης Σάββας πως «εκείνοι οι οποίοι έχουν τα χαρίσματα να διακονούν εκείνους οι οποίοι ανακάμπτουν από σοβαρά παραπτώματα, θα βοηθήσουν τον Νικόλαο με την επανένταξή του μέσα στον κόσμο. Η ελπίδα μου είναι πως θα βρει το δρόμο της μετάνοιας».

Συγκεκριμένα, η περίπτωση του αποφυλακισθέντος Νικολάου Χιουζ έχει ως εξής: Τον Σεπτέμβριο του 2012, ο τότε Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Χιουζ διαπραγματευόταν να συνευρεθεί με δύο ανήλικα αγόρια 9 και 14 ετών, αλλά για κακή του τύχη έπεσε πάνω σε καμουφλαρισμένο αστυνομικό της Υπηρεσίας Εγκλημάτων Εναντίον Παιδιών της κομητείας Φράνκλιν του Κολόμπους.

Η έρευνα ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης 19 Σεπτεμβρίου 2012 όταν ο Χιουζ ανάρτησε μία διαφήμιση σε ιστοσελίδα σεξουαλικού περιεχομένου. Η φύση της διαφήμισης ήταν τέτοια που υποδήλωνε κάποιον ο οποίος αναζητούσε να έχει σεξουαλικές σχέσεις με παιδιά.

Ενας ντετέκτιβ απάντησε στην αγγελία και άρχισε να επικοινωνεί με τον Χιουζ. Στη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Χιουζ πίστεψε πως έκλεινε συνάντηση με δύο ανήλικα αγόρια, 9 και 14 ετών, με σκοπό να επιδοθεί σε σεξουαλική συνεύρεση μαζί τους.

Ξεκίνησε να πάει στο σημείο που είχε ορίσει τη συνάντηση με τα δύο ανήλικα αγόρια, αλλά αντί για τα παιδιά τον περίμεναν αστυνομικοί που τον συνέλαβαν. Οι αστυνομικοί μετά τη σύλληψή του πληροφορήθηκαν ότι ήταν εν ενεργεία Ελληνορθόδοξος ιερέας και μάλιστα του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού στο Κολόμπους.

Προσήχθη ενώπιον του δικαστή Χάρλαντ Χέιλ όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες «για απόπειρα βιασμού και απόπειρα διάπραξης σεξουαλικής συνεύρεσης με ανήλικα παιδιά». Δήλωσε ενοχή, του επεβλήθη ποινή φυλάκισης έξι ετών και επί πλέον πέντε χρόνια δοκιμαστικής επιτήρησης (probation) έπειτα από την έκτιση της ποινής του.