Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στρατφορ : Οι Κούρδοι και ο γρίφος της απόσυρσης των ΗΠΑ από τη Συρία

Τουρκία και ΗΠΑ τηρούν μεν εχθρική στάση έναντι της κυβέρνησης Άσαντ, ωστόσο το μέλλον του YPG, του στενού εταίρου των ΗΠΑ στη μάχη κατά το...


Τουρκία και ΗΠΑ τηρούν μεν εχθρική στάση έναντι της κυβέρνησης Άσαντ, ωστόσο το μέλλον του YPG, του στενού εταίρου των ΗΠΑ στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, αποτελεί «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις τους για τη διαχείριση της επόμενης φάσης του πολέμου της Συρίας.





Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στις 7 Ιανουαρίου πως το αρχικό του σχέδιο για απόσυρση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία δεν έχει αλλάξει, παρά τα σχόλια του συμβούλου εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον, ο οποίος είπε πως θα πρέπει να πληρούνται ορισμένοι όροι, περιλαμβανομένης της διασφάλισης της ασφάλειας των Κούρδων μαχητών του YPG, προτού πραγματοποιηθεί η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων. Στην τελευταία του δήλωση ο Τραμπ τόνισε πως η απόσυρση των ΗΠΑ θα πρέπει να προχωρήσει με σύνεση ώστε να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Στις 8 Ιανουαρίου ο κ. Μπόλτον ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Τουρκία, που περιελάμβανε μια πολύωρη συνάντηση με τον σύμβουλο του προέδρου, Ιμπραϊμ Καλίν, μαζί με τον Αρχηγό του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ Τζόζεφ Ντάνφορντ και τον Ειδικό Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να απέρριψε το αίτημα του Μπόλτον για συνάντηση, προτού πει στο κοινοβούλιο της χώρας στις 8 Ιανουαρίου πως τα σχόλια του ανώτατου αξιωματούχου του Λευκού Οίκου για το YPG ήταν «απαράδεκτα».

Για τη συνέχεια Euro2Day https://www.euro2day.gr/specials/topics/article/1658608/oi-koyrdoi-kai-o-grifos-ths-aposyrshs-ton-hpa-apo.html