Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προσοχή στην Κύπρο: Οι τούρκοι ετοιμάζουν να Στρατιωτικές επιχειρήσεις αποτροπής των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ – Κλιμακώνει επικίνδυνα η Άγκυρα

Σύμφωνα με με τουρκικά ΜΜΕ, η Δημοκρατία της Τουρκίας και οι ένοπλες δυνάμεις θα στρέψουν όλες τις προσπάθειες τους στο να αποτρέψουν οπ...


Σύμφωνα με με τουρκικά ΜΜΕ, η Δημοκρατία της Τουρκίας και οι ένοπλες δυνάμεις θα στρέψουν όλες τις προσπάθειες τους στο να αποτρέψουν οποιαδήποτε απόπειρα εξερεύνησης γύρω από την Κύπρο τις επόμενες ημέρες. Στις αμφισβητούμενες περιοχές του νησιού και δυτικά της Κύπρου, θα συνεχίσουν να εκτελούνται στρατιωτικές επιχειρήσεις που βαφτίζονται ως «προγράμματα εκπαίδευσης, θαλάσσιας κατάρτισης και σεισμολογίας».




Το πλοίο Barbaros Hayrettin Pasa θα διερευνήσει τους πόρους υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου από τις 26 Ιανουαρίου 2019 και για 4 μήνες μαζί με τουρκικά πολεμικά πλοία.

Σε μια χθεσινή κίνηση εντυπωσιασμού κατά της Ελλάδος επίσης, εκδόθηκε ανακοίνωση και από την τουρκική αμυντική βιομηχανία σχετικά με θέμα, «το ενεργό καθήκον για την λειτουργία των πυραυλικών συστημάτων Bora για να καλυφθούν οι ανάγκες και να παραμένουν ενεργοί οι πύραυλοι».

Χθές υπεγράφη μεταξύ της εταιρείες ROKETSAN και της υπογραμματείας αμυντικής βιομηχανίας σύμβαση για Πρόγραμμα Υποστήριξης για τους συγκεκριμένους πυραύλους.

Το βαλλιστικό βλήμα BORA, αναπτύχθηκε από το Roketsan, και ανταποκρίνεται στην ανάγκη για μεγάλης εμβέλειας σύστημα πυραύλων εδάφους-επιφάνειας που απαιτείται από τον τουρκικό στρατό. Το βλήμα BORA έχει εμβέλεια 280km + και διαθέτει σύστημα καθοδήγησης και πύραυλο με κεφαλή βάρους 470kg. Το βλήμα διαμέτρου 610mm έχει συνολικό βάρος 2.500kg.