Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Δύναμη 5.000 Ουιγούρων στη Συρία… μετά «πρόσφυγες» στην Ελλάδα; Η Κίνα τι ακριβώς κάνει;

defence-point.grΤους τουρκογενείς και τουρκόφωνους Uyghur (Ουιγούροι) από την Κίνα πρόκειται να αξιοποιήσει η Τουρκία στην επικείμενη σχ...


defence-point.grΤους τουρκογενείς και τουρκόφωνους Uyghur (Ουιγούροι) από την Κίνα πρόκειται να αξιοποιήσει η Τουρκία στην επικείμενη σχεδιαζόμενη εισβολή στα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι στην βόρεια Συρία σύμφωνα με πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό που προέρχεται από τις περιοχές που η Τουρκία ελέγχει στην βόρεια Συρία.

Του Γιώργου Τσιμπούκη





Πιο συγκεκριμένα, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το σύγχρονο αμερικανικό δόγμα στρατιωτικών επιχειρήσεων σε ξένες χώρες το οποίο περιλαμβάνει την συνδυασμένη χρήση ειδικών δυνάμεων, αεροπορικής ισχύς και τοπικών παραστρατιωτικών δυνάμεων που αναλαμβάνουν το κύριο μέρος της πραγματοποίησης των επιχειρήσεων η Τουρκία έχει επιστρατεύσει το σύνολο των παραστρατιωτικών ισλαμιστικών οργανώσεων που υπάρχουν στη βόρεια Συρία.




Μεταξύ των οργανώσεων που υπάρχουν στην περιοχή που ελέγχουν οι φιλικές προς την Τουρκία ανταρτικές ισλαμιστικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία είναι και η οργάνωση Turkistan Islamic Party (Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκεστάν) η οποία συνεργάζεται με το τοπικό τμήμα της al-Qaida.



Η οργάνωση αυτή διαθέτει μια δύναμη περίπου 5.000 αδρών, οι οποίοι ταξίδεψαν μέσω Τουρκίας με την βοήθεια της ΜΙΤ στην Συρία το 2013 για να ενταχτούν στη δύναμη των αντικυβερνητικών δυνάμεων. Οι δυνάμεις αυτές πολέμησαν επί πέντε χρόνια τις δυνάμεις του Άσαντ, ελέγχουν μια ολόκληρη πόλη στη βόρεια Συρία την al-Zanbaki στην επαρχία του Idlib δίπλα ακριβώς από τα σύνορα με την Τουρκία και έχουν φέρει και τις οικογένειες τους δημιουργώντας μια αποικία στην περιοχή.



Σύμφωνα με πληροφορίες αυτές, οι στρατιωτικές δυνάμεις θα χρησιμοποιηθούν κατά των εχθρών της Τουρκίας στην περιοχή και ίσως και άλλων εχθρών της Τουρκίας μελλοντικά, προσποιούμενοι τους κατατρεγμένους πρόσφυγες που ψάχνουν για μια καλύτερη τύχη στην Ελλάδα, στην Γερμανία κάπου στην Ευρώπη.

Όσο και ένα τέτοιο ενδεχόμενο ακούγεται ακραίο σε κάποιους, δεν γίνεται να αγνοήσουμε το γεγονός ότι οι Τούρκοι έφεραν από την Κίνα χιλιάδες Ουιγούρους τους οποίους ριζοσπαστικοποίησαν, τους εκπαίδευσαν και τους προώθησαν στην εμπόλεμη ζώνη της βορείου Συρίας για την πραγματοποίηση των γεωπολιτικών τους στόχων στην Συρία.

Οι άνθρωποι αυτοί έφεραν τις οικογένειες τους χρηματοδοτούνται και υποστηρίζονται από την Τουρκία και όταν φέρουν εις πέρας την νέα τους αποστολή, ενδεχομένως αργότερα να χρησιμοποιηθούν σε άλλη αποστολή πιθανόν σε μια δυτική γειτονική της Τουρκίας χώρα προσποιούμενοι τους ταλαιπωρημένους εκ Ασίας πρόσφυγες…

Αξίζει όμως να επισημάνουμε και την ευθύνη της Κίνας, η οποία αν και γνωρίζει την μεταφορά των Κινέζων Uyghur στην Συρία με την βοήθεια της Τουρκίας εδώ και πολλά χρόνια, δεν έχει πράξει τα δέοντα. Φυσικά ο μεγαλύτερος φόβος των Κινέζων είναι το πότε και πόσοι από αυτούς του Κινέζους πολίτες θα επιστρέψουν πίσω στην αυτόνομη επαρχεία Xinjiang στην ανατολική Κίνα όταν τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία.

Αυτό όμως το ενδεχόμενο δεν θα πρέπει να σταματήσει την Κίνα να προβεί σε ενέργειες κατά της Τουρκίας που όπως φαίνεται στηρίζει εδώ και χρόνια ισλαμιστές τρομοκράτες αλλά και να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές ασφαλείας Δυτικών χωρών για το ενδεχόμενο μετακίνησης των ισλαμιστών μαχητών αυτών και των οικογενειών τους προς την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας υπό την κάλυψη των προσφύγων.