Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτός είναι ο Διοικητής με 4 πλαστά πτυχία: Κι άλλες καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για πλαστογραφήσεις και δωροδοκίες!

«Υπουργική ομπρέλα προστασίας» από το 2016 για τον Δημήτρη Μπούτο, διοικητή του Κρατικού Νικαίας μέχρι πρότινος - Εκκωφαντική σιωπή του...


«Υπουργική ομπρέλα προστασίας» από το 2016 για τον Δημήτρη Μπούτο, διοικητή του Κρατικού Νικαίας μέχρι πρότινος - Εκκωφαντική σιωπή του υπουργείου Υγείας, «άφαντος» και ο Πολάκης από το facebook - Ερώτηση 11 βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή

Σε προκλητικά χαμηλούς τόνους συνεχίζει να κρατά η κυβέρνηση την υπόθεση Μπούτου με τον συνήθως λαλίστατο αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, (του οποίου φαίνεται να είναι προσωπική επιλογή ο δοικητής με τα πλαστά πτυχία), να είναι εξαφανισμένος από τα... αγαπημένα του social media.




Oπως έχει αποκαλύψει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο (τέως) διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας Δημήτρης Μπούτος παρουσίαζε τέσσερις πλαστούς τίτλους σπουδών στο βιογραφικό του ως διοικητής και στον υπηρεσιακό του φάκελο ως διοικητικός υπάλληλος στο Θριάσιο νοσοκομείο. Η αποκάλυψη του ΘΕΜΑτος έφτασε σήμερα και στη Βουλή με την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχετικά με τα 4 πλαστά πτυχία του πρώην διοικητή του κρατικού νοσοκομείου Νικαίας Δημήτρη Μπούτου.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της ερώτησης:
«Η περίπτωση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας φοβούμαστε ότι όχι μόνο δεν είναι η μοναδική στην δημόσια διοίκηση, αλλά ότι αποτελεί δυστυχώς την κορυφή του παγόβουνου. Σύμφωνα με πλειάδα δημοσιευμάτων τα οποία επικαλούνται πόρισμα του Σώµατος Επιθεωρητών Ελεγκτών ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης (ΣΕΕ∆∆) του υπουργείου ∆ικαιοσύνης, ο εν λόγω εκλεκτός της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας δεν διέθετε στον ατομικό του φάκελο τίτλους σπουδών και δεν τους προσκόμισε ούτε όταν του ζητήθηκαν από το ΣΕΕΔΔ, τον Νοέμβριο του 2018 (πρόκειται για: πράξη ισοτιμίας διδακτορικού της αλλοδαπής, μεταπτυχιακού Οικονομικών Επιστημών, πτυχίου Μαθηματικών και πτυχίου Φιλοσοφίας). Προτίμησε, όπως φαίνεται, να καταθέσει διακριτικά αίτηση παραίτησης προς τον προϊστάμενό του Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας η οποία έγινε εξίσου διακριτικά αποδεκτή με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 31/12/2018».

Οι ερωτώντες βουλευτές καλούν τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό να απαντήσει: «Πότε περιήλθε σε γνώση σας το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ για τον εν λόγω Διοικητή και ποιες οι σχετικές σας ενέργειες; Και ποιες ενέργειες έχουν γίνει από εσάς στη διάρκεια της θητείας σας προς την κατεύθυνση του ελέγχου γνησιότητας των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των μετακλητών στελεχών του Υπουργείου Υγείας, αλλά και οποιασδήποτε άλλης μορφής αξιολόγησης και ελέγχου του προσωπικού;».

Αλαλος ο Πολάκης

Η σιωπή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας τις τελευταίες τρεις ημέρες αλλά και τα αδύναμα αντανακλαστικά που φαίνεται πως επιδεικνύουν οι αρμόδιες εισαγγελικές και ελεγκτικές αρχές σε ό,τι αφορά την υπόθεση, χαρακτηρίζουν μια υπόθεση διαφθοράς που προκαλεί το κοινό αίσθημα.
Κι αυτό διότι ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας όχι μόνο φέρεται να ήταν προσωπική επιλογή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Πολάκη, κατά τις αξιολογήσεις και κρίσεις των διοικητών του ΕΣΥ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και επειδή η ομπρέλα προστασίας του αναπληρωτή είχε απλωθεί επάνω στον κ. Μπούτο να τον προφυλάξει από τη... βροχή των αναφορών σε βάρος του, από τον Ιούλιο του 2016 που τοποθετήθηκε επικεφαλής στο Νοσοκομείο Νίκαιας μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2018 που απομακρύνθηκε... σεμνά και ταπεινά με ένα ΦΕΚ που υπέγραφε ο κ. Πολάκης.

Βροχή οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για πλαστογραφήσεις και δωροδοκίες

Είναι ενδεικτικές οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για πλαστογραφίες του κ. Μπούτου κατά τη διάρκεια της θητείας του μέσα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Σε μία μάλιστα περίπτωση σε βάρος του τέως διοικητή έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από εργαζόμενη του ίδιου νοσοκομείου για πλαστογράφηση της υπογραφής της. Σύμφωνα με την αναφορά της εργαζόμενης, την οποία κοινοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ, η υπογραφή της προϊσταμένης του τμήματος Ποιότητας του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας πλαστογραφήθηκε προκειμένου να ανατεθεί έναντι 19.000 ευρώ σε συγκεκριμένη εταιρία το πρόγραμμα επιμόρφωσης των φυλάκων του νοσηλευτικού ιδρύματος, διάρκειας 5 ημερών. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα έγγραφα της προϊσταμένης του τμήματος Ποιότητας προς την Εισαγγελία, ο κ. Μπούτος αρχικά υποστήριξε προς την προϊσταμένη πως υπέγραψε στη θέση της για... «να μην την ενοχλήσει», ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να τη δωροδοκήσει και την απειλούσε συνεχώς με πειθαρχική δίωξη εάν δεν σιωπήσει επ' αυτού του θέματος. Το θέμα όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ είχε γνωστοποιηθεί στη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής περιφέρειας και το υπουργείο Υγείας. Ομοίως είχαν γίνει αναφορές και για τον χειρισμό του διοικητή στην υπόθεση με το κυλικείο του νοσοκομείου.




Ουσιαστικά, όπως πληροφορείται το protothema.gr, οι πλαστογραφίες στο Νίκαιας στάθηκαν η απαρχή του ελέγχου του κ. Μπούτου, καθώς η πρώτη καταγγελία έγινε από το νοσοκομείο Νίκαιας και στη συνέχεια ακολούθησε έτερη για το επίδομα διδακτορικού που ελάμβανε, χωρίς να υπάρχει ο αντίστοιχος τίτλος.

Στην Αριστοτέλους δεν είχαν προφανώς κανέναν λόγο να ασχοληθούν με την υπόθεση ενός διοικητή «εκλεκτού» του κ. Πολάκη. Στο Θριάσιο, ωστόσο, όπου ήταν η οργανική θέση του κ. Μπούτου πριν αναλάβει τη διοίκηση του Νίκαιας, οι ψίθυροι που ακούγονταν τον Ιούλιο του 2016 όταν ανέλαβε διοικητής ότι υπάρχει πρόβλημα με το πτυχίο του, είχαν δυναμώσει τόσο που τον Σεπτέμβριο του 2018 που οι Επιθεωρητές πήγαν στο Θριάσιο ουδείς εξεπλάγη.

Η διαδικασία του ελέγχου αποκάλυψε τεράστιο εύρος παρατυπιών για τον συγκεκριμένο διοικητή – αλλά και υπάλληλο του ΕΣΥ. Από τον Μάιο του 2018 έως και τον Δεκέμβριο του 2018 οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης ξεσκόνιζαν τον φάκελο του κ. Μπούτου και συνέλεγαν στοιχεία. Εκείνος με τη σειρά του προετοίμαζε την ηρωική έξοδό του από το ΕΣΥ και ως διοικητής και ως υπάλληλος, αλλά όπως φαίνεται εκ των υστέρων έχοντας τη σιωπηλή στήριξη του υπουργείου Υγείας. Έτσι, δήλωσε παραίτηση από τη θέση του διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας τον περασμένο Νοέμβριο, την οποία δέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας – το ΦΕΚ υπογράφηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2018. Παράλληλα, υπέβαλε αίτημα για συνταξιοδότηση από το διοικητικό τμήμα του νοσοκομείου Θριάσιο.

Το καυτό πόρισμα που μπλόκαρε την συνταξιοδότηση

Η κοινοποίηση του πορίσματος των Επιθεωρητών στο Θριάσιο στις 19 Δεκεμβρίου 2018, ωστόσο, μπλόκαρε το υποβληθέν αίτημα συνταξιοδότησης. Το ΔΣ του νοσοκομείου τον κάλεσε ως όφειλε σε απολογία στις 7 Ιανουαρίου 2019 εκκινώντας έτσι την πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του πρώην διοικητικού διευθυντή του νοσοκομείου. Μάλιστα, ο κ. Μπούτος φέρεται να εξάντλησε όλες τις προθεσμίες για αναβολή που δικαιούτο προτού εμφανιστεί τελικά ενώπιον του ΔΣ του νοσοκομείου όπου εργάστηκε επί μακρόν.

Την περασμένη Πέμπτη στη συνεδρίασή του το ΔΣ του Θριάσιου αποφάσισε την παραπομπή του κ. Μπούτου στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, η οποία σημειωτέον επιδέχεται εύρος ερμηνειών και ποινών, από επίπληξη έως οριστική απόλυση.