Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επίδειξη ισχύος από τους Έλληνες πεζοναύτες: Συνεκπαίδευση της 32ΤΑΞ με Αμερικανούς στην «Μέγας Αλέξανδρος 19»

Συνεκπαίδευση της 32ης ταξιαρχίας πεζοναυτών με Αμερικανούς της 22ης Εκστρατευτικής Μονάδα Πεζοναυτών θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέ...


Συνεκπαίδευση της 32ης ταξιαρχίας πεζοναυτών με Αμερικανούς της 22ης Εκστρατευτικής Μονάδα Πεζοναυτών θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες. Στα πλαίσια της άσκησης, θα γίνει παρουσίαση του αμφίβιου τεθωρακισμένου οχήματος AAV7A1, το οποίο αποτελεί στόχο των ελληνικών ΕΔ για την αναβάθμιση των αποβατικών ενεργειών.

Το γεγονός πως θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση σε ελληνικό έδαφος και στα πλαίσια συνεκπαίδευση, ενισχύει τη φημολογία περί απόκτησης του εν λόγω οχήματος, κάτι που θα αναβαθμίσει κατακόρυφα τις δυνατότητες των Ελλήνων πεζοναυτών.




Σε μια περίοδο που οι εξελίξεις στην ανατολικη Μεσόγειο είναι ραγδαίες και η Άγκυρα αυξάνει συνεχώς την πολεμική ρητορική, ο ελληνικός στρατός χρειάζεται να αναβαθμιστεί σε πολλούς τομείς ώστε να αυξηθεί και η αποτρεπτική του ισχύς.

Από 6 ως 12 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί στην περιοχή του Παγασητικού Κόλπου η άσκηση «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 19», στην οποία Έλληνες πεζοναύτες της 32 ΤΑΞΠΝ θα έχουν την ευκαιρία να συνεκπαιδευθούν με 300 Πεζοναύτες της 22ης Εκστρατευτικής Μονάδα Πεζοναυτών (22 Marine Expeditionary Unit -MEU) των ΗΠΑ.

Επ’ ευκαιρία της άσκησης θα γίνει και η παρουσίαση του αμφίβιου τεθωρακισμένου οχήματος AAV7A1 σε αντιπροσωπεία του ΓΕΣ και της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ, σε ανταπόκριση σχετικού αιτήματος της ελληνικής πλευράς.

Στόχος της άσκησης ATG19 είναι η διεξαγωγή συνεκπαίδευσης Ελέγχου και Διοίκησης σε επίπεδο Τάγματος και επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε επίπεδο Λόχου μεταξύ Πεζοναυτών Ελλάδος και ΗΠΑ με σκοπό την επαύξηση της διαλειτουργικότητας και την ενίσχυση των αμυντικών σχέσεων των δύο χωρών.

Η παρουσίαση του AAV7A1 θα γίνει από την 22 MEU σε αντιπροσωπεία του ΓΕΣ και της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ, σε ανταπόκριση σχετικού αιτήματος της ελληνικής πλευράς, προκειμένου το ΓΕΣ να αποκτήσει μια επικαιροποιημένη άποψη για τα οχήματα αυτά που είναι απαραίτητα ώστε η 32 ΤΑΞ Π/Ν να αποκτήσει ικανότητα εκτέλεσης αμφίβιων αποβατικών ενεργειών με άφεση δυνάμεων σε μεγάλη απόσταση από την ακτή απόβασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ, η παρουσίαση του AAV7A1, το οποίο αποτελεί διακαή πόθο για τον εκσυγχρονισμό της επιχειρησιακής ικανότητας των Ελλήνων Πεζοναυτών, αναμένεται να γίνει στο Βόλο με την ευκαιρία διεξαγωγής της ΤΑΜΣ “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 19 – ALEXANDER THE GREAT 19″ (ATG19) η οποία διεξάγεται μεταξύ 6-12 Ιανουαρίου στην ευρύτερη περιοχή του Παγασητικού Κόλπου με επίκεντρο τα Γλαφυρά Βόλου.

Η παρουσίαση του αμφίβιου τεθωρακισμένου AAV7A1 που χρησιμοποιείται από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, θα πραγματοποιηθεί επί ελληνικού εδάφους την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε αυτήν συμμετέχουν 300 Πεζοναύτες των ΗΠΑ και 300 Έλληνες, προερχόμενοι από την 22η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών (22 MEU) και την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών (32 ΤΑΞ Π/Ν – ΜΟΡΑΒΑΣ) αντιστοίχως. pentapostagma.gr