Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εκπληκτικά βίντεο από τη NASA: Η γέννηση, η ωρίμαση και ο θάνατος των πλανητών

Μία αναπαράσταση της δύναμης του Σύμπαντος, σε επτά βίντεο-animation, μετά από πολλά χρόνια μελέτης τόσο του ηλιακού μας συστήματος όσο...



Μία αναπαράσταση της δύναμης του Σύμπαντος, σε επτά βίντεο-animation, μετά από πολλά χρόνια μελέτης τόσο του ηλιακού μας συστήματος όσο και των εξωπλανητών που έχουν ανακαλυφθεί




Πώς γεννιέται και πού ένας πλανήτης; Πόσα χρόνια χρειάζεται για να εξελιχθεί και ποιοι παράγοντες επηρεάζουν-καθορίζουν τη μορφή του (αέρινος, υδάτινος ή βραχώδης); Πώς δημιουργείται η ζωή; Πώς ωριμάζουν; Πότε φτάνουν στο απόγειο και πώς πεθαίνουν, προσφέροντας υλικά για τη γέννηση άλλων πλανητών στο αχανές Σύμπαν; Όλα τα παραπάνω ερωτήματα και πολλά ακόμα, βρίσκουν απάντηση σε επτά βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA, αποτέλεσμα πολλών χρόνων έρευνας, από διακεκριμένους επιστήμονες, τους κορυφαίους στο είδος τους.

Η επιστημονική ομάδα που επιμελήθηκε την -αν μη τι άλλο- εντυπωσιακή παρουσίασε, διαχώρισε σε επτά βήματα την εξέλιξη των πλανητών. Το πρώτο βίντεο περιλαμβάνει τη γέννηση-δημιουργία, μία περίοδος που διαρκεί ακόμη και 100.000 -γήινα- χρόνια.







Το δεύτερο βίντεο μας μεταφέρει έως και ένα εκατ. χρόνια μετά την αρχική συγκέντρωση των υλικών. Από το νέφος της «σκόνης», περνάμε στη δημιουργία ενός δίσκου, στον οποία τα υλικά αρχίζουν να πλησιάζουν το ένα το άλλο.


Στο τρίτο βίντεο φτάνουμε στα 10 εκατ. χρόνια. Είναι η περίοδος των συγκρούσεων. Μεγάλες και βίαιες ανακατατάξεις, με τα υλικά να συγκρούονται μεταξύ τους, δημιουργώντας μεγαλύτερα σώματα, μέχρι να ομογενοποιηθούν σε ένα σώμα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ