Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Πούτιν κήρυξε πόλεμο στην ραπ και ψάχνει τρόπους να γίνει... κρατικά ελεγχόμενη!

Η σύλληψη του δημοφιλούς ράπερ Husky τον περασμένο μήνα ήταν μόνο η αρχή Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί στον Βλαντιμίρ Πούτιν η αυξανόμε...


Η σύλληψη του δημοφιλούς ράπερ Husky τον περασμένο μήνα ήταν μόνο η αρχή
Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί στον Βλαντιμίρ Πούτιν η αυξανόμενη δημοφιλία της ραπ (ενός όχι και τόσο νέου είδους μουσικής) μεταξύ των νέων στη χώρα του.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η ραπ μουσική κρύβει σοβαρούς κινδύνους για τη νεολαία και γι' αυτο οι πολιτισμικοί θεσμοί της χώρας θα πρέπει να βρουν τρόπο να ελέγξουν το περιεχόμενο των στίχων της.




Μιλώντας σε συνέδριο στην Αγία Πετρούπολη, Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι η ραπ συνιστά απειλή, επειδή «βασίζεται σε τρεις πυλώνες: το σεξ, τα ναρκωτικά και την διαμαρτυρία». Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τον Ρώσο πρόεδρο όμως δεν είναι τα... αντικυβερνητικά μηνύματα που μπορεί να κρύβουν οι στίχοι, αλλά η «θεοποίηση» των ναρκωτικών.

Έτσι τουλάχιστον ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, που προκάλεσε αίσθηση στη Ρωσία.

Η «προπαγάνδα των ναρκωτικών» είναι χειρότερη από τις βωμολοχίες, είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν, προειδοποιώντας ότι αυτού του είδους τα τραγούδια στρώνουν τον δρόμο για τον εκφαυλισμό του ρωσικού έθνους.




Τα σχόλια του Πούτιν έρχονται στον απόηχο της σύλληψης του Χάσκι, ενός 25χρονου Ρώσου ράπερ που βρέθηκε με χειροπέδες τον περασμένο μήνα, όταν επέλεξε να τραγουδήσει για το κοινό του, παρά το γεγονός ότι οι τοπικές Αρχές του Κρασνοντάρ είχαν ακυρώσει την συναυλία του.

Το δικαιολογητικό της απαγόρευσης ήταν ότι ο νεαρός μουσικός, που τραγουδά για την φτώχεια, τη διαφθορά και την αστυνομική βαναυσότητα στη Ρωσία, έχει «υπερβολικά ακραίους στίχους».

Μαθαίνοντας ότι η συναυλία του ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, ο Χάσκι, του οποίου τα τραγούδια έχουν εκατομμύρια views στο YouTube, ανέβηκε σε ένα αμάξι, περιτριγυρισμένος από εκατοντάδες φαν του, και φώναξε «Θα τραγουδήσω τη μουσική μου, την πιο ειλικρινή μουσική».

Λίγα λεπτά ωστόσο αφότου ξεκίνησε να ραπάρει, τον απομάκρυναν οι αστυνομικοί.