Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΙΝΤΕΟ από το Νιου Χάμσαϊρ... Μαθητές τραγουδούν για την Κου Κλουξ Κλαν σε ρυθμό Χριστουγεννιάτικου τραγουδιού

Το μάθημα ιστορίας σε μια τάξη του λυκείου του Ντόβερ, στο Νιου Χάμσαϊρ, μπήκε σε επικίνδυνα μονοπάτια, καθώς κάμερα κινητού τηλεφώνου κ...


Το μάθημα ιστορίας σε μια τάξη του λυκείου του Ντόβερ, στο Νιου Χάμσαϊρ, μπήκε σε επικίνδυνα μονοπάτια, καθώς κάμερα κινητού τηλεφώνου κατέγραψε μαθητές να τραγουδούν για την Κου Κλουξ Κλαν στο ρυθμό του «Jingle Bells».

Το περιστατικό ήρθε στη δημοσιότητα την Τρίτη 4/12, προκαλώντας οργή στους γονείς και στην τοπική κοινωνία.




Ο καθηγητής John Carver στο μάθημα του οποίου συνέβη το περιστατικό, τέθηκε σε υποχρεωτική άδεια.

Ο αστυνομικός διευθυντής του Ντόβερ, William Harbron μιλώντας στην εφημερίδα Fosters Daily Democrat είπε πως η υποχρεωτική άδεια είναι η ενδεδειγμένη λύση ώστε η διοίκηση του σχολείου να ερευνήσει την υπόθεση και να ρίξει φως στο τι ακριβώς συνέβη.

Το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο δείχνει δυο μαθητές να τραγουδούν στίχους που υμνούν την Κου Κλουξ Κλαν, τη μεγαλύτερη ακροδεξιά οργάνωση των ΗΠΑ. «KKK, KKK, Let’s kill all the blacks» - «KKK, KKK, ας σκοτώσουμε όλους τους μαύρους», αναφέρει ένας από τους στίχους του τραγουδιού που ο ρυθμός του πατά πάνω σε αυτόν του Χριστουγεννιάτικου τραγουδιού «Jingle Bells».

Στην επιστολή που έστειλε τη Δευτέρα προς την σχολική κοινότητα του Ντόβερ, ο William Harbron τόνισε πως το τραγούδι αυτό ήταν στο πλαίσιο μαθήματος της Αμερικανικής ιστορίας που είχε να κάνει με την περίοδο της ανασυγκρότησης. Ο καθηγητής, σύμφωνα με τον Harbron, είχε δώσει ως εργασία στους μαθητές του να επιλέξουν ένα ιστορικό γεγονός και να δημιουργήσουν ένα τραγουδάκι γι' αυτό. Δύο από τους μαθητές του επέλεξαν την περίπτωση της Κου Κλουξ Κλαν.

O καθηγητής Carver κρατά προς το παρόν το στόμα του κλειστό καθώς αποφεύγει να μιλήσει για το περιστατικό και να δώσει τη δική του εκδοχή. Οι έρευνες συνεχίζονται και σύντομα αναμένεται να πέσει φως στην υπόθεση.