Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στο «ψυγείο» η χώρα: Στα «λευκά» η Πάρνηθα - Χιόνια και βροχές μέχρι το βράδυ - Βελτίωση την Παρασκευή

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός σήμερα σε όλη σχεδόν τη χώρα και οι θερμοκρασίες σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα είναι ιδιαίτερα...

Στο «ψυγείο» η χώρα: Στα «λευκά» η Πάρνηθα - Χιόνια και βροχές μέχρι το βράδυ - Βελτίωση την Παρασκευή (βίντεο)

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός σήμερα σε όλη σχεδόν τη χώρα και οι θερμοκρασίες σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα είναι ιδιαίτερα χαμηλές.


Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσουν, πάντως, αύριο Παρασκευή οι καιρικές συνθήκες.




Τοπικά έντονες βροχοπτώσεις εκδηλώνονται στο Ιόνιο, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και στη Δυτική Μακεδονία.

Την Παρασκευή (14/12) και το Σάββατο (15/12) νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες το Σάββατο βαθμιαία από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο αύριο Παρασκευή.

Μετά το μεσημέρι της Πέμπτης οι βροχές σταδιακά θα επεκταθούν στο Αιγαίο, όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδευτούν από καταιγίδες.

Παράλληλα, στην Ήπειρο θα εκδηλωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, σε ολόκληρη τη Δ. Μακεδονία καθώς και σε πεδινά τμήματα της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας, στα βόρεια τμήματα της Μακεδονίας και στα βόρεια τμήματα της Θράκης.

Ξεκίνησε και πάλι η χιονόπτωση στο μεγαλύτερο βουνό της Αττικής, όπως φαίνεται και στις live κάμερες στο καταφύγιο Μπάφι.

Η Πάρνηθα έχει ντυθεί στα λευκά, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ακόμα πιο έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες.