Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έρευνα για το βίντεο που δημιούργησε σάλο στη Γαλλία ... Ο τρόπος προσαγωγής των μαθητών έφερε αντίδραση από τον Συνήγορο των Δικαιωμάτων

Σάλος δημιουργήθηκε από το βίντεο με την προσαγωγή 151 νέων μπροστά σε λύκειο της Μαντ-λα-Ζολί, στην Ιβελίν, έπειτα από επεισόδια που εκ...

Έρευνα για το βίντεο που δημιούργησε σάλο στη Γαλλία

Σάλος δημιουργήθηκε από το βίντεο με την προσαγωγή 151 νέων μπροστά σε λύκειο της Μαντ-λα-Ζολί, στην Ιβελίν, έπειτα από επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο περιθώριο των κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων». Το υλικό προκάλεσε την αντίδραση του Συνηγόρου των Δικαιωμάτων, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά έρευνα για το όλο σκηνικό.




Η έρευνα θα αφορά «τις συνθήκες στις οποίες εκτυλίχθηκαν οι προσαγωγές των μαθητών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ανεξάρτητης αρχής, η οποία υπενθυμίζει πως έχει επιφορτιστεί να «επαγρυπνεί για την τήρηση της δεοντολογίας» από τις δυνάμεις της τάξης και να προασπίζει «το ανώτερο συμφέρον των παιδιών».

Στο μεταξύ, η Αστυνομία κατάσχεσε 28 βόμβες μολότοφ «έτοιμες για χρήση» και τρεις αυτοσχέδιες βόμβες, σήμερα το πρωί, σε οδικό κόμβο υποχρεωτικής κυκλικής πορείας που είχαν καταλάβει προηγουμένως τα «κίτρινα γιλέκα» στη Μοντομπάν. Αυτό αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ο νομάρχης της Ταρν-ε-Γκαρόν και ο εισαγγελέας, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο εισαγγελέας της Μοντομπάν ξεκίνησε έρευνα για «μεταφορά εκρηκτικών ουσιών ή προϊόντων, με ποινές που μπορεί να φθάνουν έως και φυλάκιση 10 χρόνων», υπογραμμίζουν οι Αρχές.