Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι επαγγελματίες φιλόζωοι συνεχίζουν τις ανοησίες για το Αττικό Πάρκο με αστείο βίντεο έγκλειστου τζάγκουαρ

Σχόλιο ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ: Και βέβαια ρε ηλίθιοι το τζάγκουαρ εμφανίζει αυτή τη συμπεριφορά... αφού είστε δίπλα του σαν θηράματα και δεν μπορεί να...


Σχόλιο ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ: Και βέβαια ρε ηλίθιοι το τζάγκουαρ εμφανίζει αυτή τη συμπεριφορά... αφού είστε δίπλα του σαν θηράματα και δεν μπορεί να σας αρπάξει, λογικό δεν είναι να σας γυροφέρνει και να ψάχνει τρόπο να σας ξεσκίσει;






Με ένα βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται ένα έγκλειστο τζάγκουαρ στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο να εμφανίζει «μη φυσιολογική, στερεοτυπική συμπεριφορά» συνεχίζεται η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε φιλόζωους και τη διοίκηση του πάρκου, με αφορμή τη θανάτωση των δυο τζάγκουαρ.




Οι υπεύθυνοι της ομάδας Stop Attica Zoological Park Dolphinarium (Athens – Greece) σημειώνουν στην ανάρτησή τους ότι δεν είναι βέβαιοι ότι το τζάγκουαρ στο βίντεο, χρονολογίας 2013, -που ανάρτησαν- είναι ένα από αυτά που θανατώθηκαν. Παρά ταύτα, υποστηρίζουν το βίντεο «δείχνει με τις κινήσεις του τις στερεοτυπίες, το πόσο το τρελαίνει ο εγκλεισμός σε τόσο μικρό χώρο».

Η ομάδα ισχυρίζεται ότι τα ζώα σε πάρκα και ζωολογικούς κήπους είναι «απλά εργαλεία σε έναν χορό οικονομικού κέρδους», καθώς όταν ένα ζώο πεθάνει, το αντικαθιστούν με άλλο «χωρίς φυσικά να ενημερώσουν το κοινό».

Σύμφωνα με το Biodiversity-GR, στερεοτυπική ονομάζεται «μια μη φυσιολογική συμπεριφορά που επαναλαμβάνεται σταθερά και μονότονα και που κάτω από κανονικές συνθήκες δεν παρατηρείται και δεν χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο είδος ζώου».

Οι επιστήμονες, προσθέτει το Biodiversity, «εξηγούν πως μια τέτοια συμπεριφορά υποδηλώνει σοβαρές νευρολογικές διαταραχές του ζώου, που προκαλούνται από την ανία, την έλλειψη συντροφιάς από άτομα του ίδιου είδους (σε περιπτώσεις κοινωνικών ζώων), τη σωματική και ψυχοδιανοητική καταπόνηση, την απελπισία και την απομάκρυνση από το φυσικό του ενδιαίτημα [ΔΕ: Ποιο "φυσικό ενδιαίτημα" ρε ηλίθιοι; Αυτό που δεν έχει γνωρίσει ποτέ;]. Αυτές οι διαταραχές είναι κοινές στα ζώα που βρίσκονται σε κατάσταση αιχμαλωσίας, ιδίως όταν αυτή η κατάσταση τους έχει διαρκέσει πολύ.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζώα υποφέρουν τόσο πολύ που οι νευρολογικές διαταραχές τους γίνονται τόσο σοβαρές και αυτό μπορεί να τις οδηγήσει μέχρι την ψύχωση – τρέλα» καταλήγει το Biodiversity-GR.