Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΟΒΕΡΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ + ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΦΑΓΟΣ, Η ΜΑΜΑ ΙΟΥΔΑΙΑ, ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ… ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΑ!..Όταν η Μ. Δαμανάκη αποκάλυπτε στην Βουλή ότι είναι Εβραία...

Ο «Στόχος» ξαναθυμίζει κάτι που ελάχιστοι θυμούνται: Η ίδια η κ. Δαμανάκη έχει δηλώσει από το βήμα της Βουλής ότι είναι Εβραία (σ.σ.: ...


Ο «Στόχος» ξαναθυμίζει κάτι που ελάχιστοι θυμούνται: Η ίδια η κ. Δαμανάκη έχει δηλώσει από το βήμα της Βουλής ότι είναι Εβραία (σ.σ.: εκ μητρός). Αυτό συνέβη στην συνεδρίαση της Τρίτης 3 Δεκέμβρη 1996.

ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: «ΕΙΜΑΙ ΕΒΡΑΙΑ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ»!..

Βρήκαμε τα επίσημα Πρακτικά της Βουλής από εκείνη την ιστορική Συνεδρίαση (μπορείτε κι εσείς να τα κατεβάστε εδώ: https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/03_12_96.pdf ) Αν πάτε στην σελ. 1474 των Πρακτικών αυτών (σελ. 34 από τις 39 σελίδες του pdf), θα βρείτε τον παρακάτω ιστορικό διάλογο που παραθέτει επί λέξει σήμερα ο «Στόχος» για να ξεκαθαριστεί επιτέλους τι ακριβώς είπε από το βήμα της Βουλής η ίδια η Μαρία Δαμανάκη για την Εβραϊκή της Καταγωγή…




«ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λουκάς Αποστολίδης): Η συνάδελφος κα Δαμανάκη έχει το λόγο.

ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ: Κύριε Πρόεδρε, θα αρχίσω με μια καθυστερημένη παρατήρηση, αν μου επιτρέπετε προς το Προεδρείο. Δεν ήσασταν εσείς στην 'Εδρα, αλλα πριν από λίγη ώρα ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας εδώ στη Βουλή αποκάλεσε το συνάδελφο κ. Ροζάκη "κύριο Ροζενστάιν".

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΣ: Τι σας ενδιαφέρει;

ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ: Τι με ενδιαφέρει, κύριε συνάδελφε; Είμαι Εβραία γι' αυτό μ' ενδιαφέρει. Και όσο κάνετε προσπάθεια να επικρατήσει ρατσισμός στην Αίθουσα, εγώ είμαι Εβραία. Γι' αυτό μ' ενδιαφέρει.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΓΓΟΝΑΣ: Δεν υπάρχει ρατσισμός, κυρία Δαμανάκη, προς Θεού!

ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ: Κύριε Πρόεδρε, νομίζω ότι οι συνάδελφοι έχουν ονόματα και το Προεδρείο πρέπει να είναι πιο ευαίσθητο σ' αυτές τις περιπτώσεις. Και ο κ. Καρατζαφέρης εν πάση περιπτώσει μπορεί να τα λέει αυτά από το κανάλι του, αλλά στο Κοινοβούλιο ας είμαστε πιο προσεκτικοί.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΣ: Λογοκρισία θα κάνετε;»!..

Αυτός ήταν η ιστορική παραδοχή από το βήμα της Βουλής (3 Δεκέμβρη 1996) της ίδιας της Μαρίας Δαμανάκη πως είναι Εβραία. Κι όσοι νομίζουν πως αστειευόταν, διαπράττουν τεράστιο λάθος: Η κ. Δαμανάκη είναι Εβραία εκ μητρός. Ο μπαμπάς της, αείμνηστος Διοικητής της Χωροφυλακής στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης επί Χούντας, Θεόδωρος Δαμανάκης του Εμμανουήλ (γεννηθείς το 1912 στην Καρωτή Ρεθύμνης), ήταν στενός φίλος του Στυλιανού Παττακού. Αν και ο Θεόδωρος Δαμανάκης είχε πολεμήσει γενναιότατα το 1948-49 στον Γράμμο και στο Βίτσι εναντίον των κομμουνιστοσυμμοριτών, έφτασε ΜΟΝΟ μέχρι του βαθμού του αντισυνταγματάρχη της Χωροφυλακής, εξαιτίας ακριβώς της εβραϊκής καταγωγής της συζύγου του!..

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΦΑΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΓΑ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΑΣ Ο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΗΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ!..

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ τι έχει αποκαλύψει στο παρελθόν ο «Στόχος» για τον κάργα εθνικόφρονα μπαμπά της Δαμανάκη και πώς πήγε και την παρέλαβε προσωπικά από το Πολυτεχνείο. Γι’ αυτό και η «θρυλική εκφωνήτρια» δεν ήταν παρούσα τα ξημερώματα της 17ης Νοέμβρη 1973, όταν μπούκαρε το τάνκ του Σκευοφύλακα και γκρέμισε την κεντρική πύλη: Την είχε παραλάβει την προηγούμενη ημέρα (χρησιμοποιώντας το όνομα του Παττακού) ο ίδιος ο χωροφύλακας πατέρας της!..

«Η Μαρία Δαμανάκη (γεννημένη το 1952) είναι κόρη του Θεόδωρου Δαμανάκη του Εμμανουήλ, γεννημένου το 1912, στην Καρωτή Ρεθύμνης, στον οποίο καταχρηστικώς, και κατ' εξαίρεση, μαζί με άλλους εν όπλοις συναδέλφους του, υπαξιωματικούς της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής (συμμοριτοφτιαγμένους τους ονόμαζαν, δηκτικά, οι κανονικώς εισαχθέντες στην σχολή ανθυπομοιράρχων!..), δόθηκε η δυνατότητα να φοιτήσει στην σχολή ανθυπομοιράρχων, λόγω της δράσης του κατά των κομμουνιστών, αν και είχε προ πολλού υπερβεί το ηλικιακό όριο.




Έτσι, ονομάστηκε ανθυπομοίραρχος με το Βασιλικό Διάταγμα της 20ης Απριλίου 1949, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 11 Γ' της 21ης Απριλίου 1949, σε ηλικία τριάντα επτά ετών. Ο ομοταξίτης, συμμαθητής και επιστήθιος φίλος του Θεόδωρου Δαμανάκη, Κωνσταντίνος Καραμπάτσος, από την Χωματάδα Πυλίας Μεσσηνίας, επελέγη την 25η Νοεμβρίου 1973 για αρχηγός της Χωροφυλακής από τον δικτάτορα Ιωαννίδη, ο οποίος έκανε μια τεράστια υπέρβαση στην επετηρίδα για να φθάσει τους 128 ακραιφνείς αντικομμουνιστές της τάξης του Θεοδώρου Δαμανάκη.

Ο επίσης ομοταξίτης, συμμαθητής του Νικόλαος Κουτσιανάς, από την Κρανιά Καρδίτσας έγινε αρχηγός της Χωροφυλακής από τον Καραμανλή, την 9η Σεπτεμβρίου 1974. Η τάξη του Θεοδώρου Δαμανάκη ήταν η 1949 Α' της σχολής ανθυπομοιράρχων και έδωσε στην Χωροφυλακή είκοσι τρεις ανώτατους αξιωματικούς, δυο αρχηγούς, εννιά υποστρατήγους εν ενεργεία και δώδεκα ταξιάρχους εν ενεργεία. Ο ίδιος ο Θεόδωρος Δαμανάκης έφθασε μέχρι τον βαθμό του εν ενεργεία αντισυνταγματάρχη καταληφθείς από το όριο ηλικίας του βαθμού του, λόγω της Εβραίας συζύγου του και της προχωρημένης του ηλικίας κατά την είσοδό του στην σχολή ανθυπομοιράρχων. Η δικτατορία της 21ης Απριλίου του απένειμε, όμως, τον βαθμό του συνταγματάρχη Χωροφυλακής εν αποστρατεία και με αυτό τον βαθμό προσήλθε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ την 17η Νοεμβρίου 1973, μισή ώρα μετά την προσαγωγή της θυγατέρας του Μαρίας και αφού επέδειξε στους εκεί υπηρετούντες αξιωματικούς τα τραύματά του από την περίοδο του Συμμοριτοπολέμου, παρέλαβε την θυγατέρα του και απεχώρησε μαζί της»!..

ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ: Αυτό, δυστυχώς, είναι το Ψευτορωμέικο: Και διηγώντας τα να κλαίς…

Εφημερίδα "ΣΤΟΧΟΣ"