Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εφιάλτης για 45χρονη σε διαμέρισμα κολαστήριο – Πώς την εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ.

Ο τρόπος εντοπισμού και η σύλληψή του είναι μυθιστορηματικός, καθώς είχε... τέχνασμα και χρησιμοποίηση του... τρισδιάστατου Google Maps για...


Ο τρόπος εντοπισμού και η σύλληψή του είναι μυθιστορηματικός, καθώς είχε... τέχνασμα και χρησιμοποίηση του... τρισδιάστατου Google Maps για τον εντοπισμό της φυλακής και του δράστη.
Το… φλερτ μέσω Facebook την οδήγησε στην Βουλγαρία. Εκεί γνώρισε τον διαδικτυακό της φίλο, και δημιούργησε σχέση μαζί του. Στη συνέχεια της πρότεινε να ταξιδέψουν και να μείνουν στο Κίελο, πρωτεύουσα του κρατιδίου του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν της Γερμανίας.





Εκεί ξεκινά ο εφιάλτης για τη 45χρονη γυναίκα από την Βουλγαρία. Ο 32χρονος συμπατριώτης της την φυλακίζει σε ένα διαμέρισμα και την κακοποιεί καθημερινά, ενδεχομένως με σκοπό να την εξωθήσει στην πορνεία. Η συγκεκριμένη γυναίκα έμενε στην Ελλάδα με την 24χρονη κόρη της, η οποία κατήγγειλε την παράνομη κατακράτηση της μητέρας της και τα βασανιστήριά της σε αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.




Ο τρόπος εντοπισμού και η σύλληψή του είναι μυθιστορηματικός, καθώς είχε… τέχνασμα και χρησιμοποίηση του… τρισδιάστατου Google Maps για τον εντοπισμό της φυλακής και του δράστη. Αρχικά η 45χρονη κατάφερε να εξαπατήσει τον δράστη λόγω… οικονομικών προβλημάτων. Δεν είχαν χρήματα και τον παρακάλεσε να επικοινωνήσει με την κόρη της στην Ελλάδα. «Άσε με να πάρω τηλέφωνο την κόρη μου να μας στείλει χρήματα» του είπε, και εκείνος πείστηκε και της έδωσε κινητό τηλέφωνο συγγενικού του προσώπου που έμενε σε διπλανή πολυκατοικία από το δωμάτιο-φυλακή. Η 45χρονη στην πρώτη της επικοινωνία άρχισε να μιλά στην ελληνική γλώσσα στην κόρη της, χωρίς ο δράστης να καταλαβαίνει. Εκείνος εκνευρίστηκε και την πίεσε να μιλήσουν βουλγάρικα, αλλά και πάλι η 45χρονη κατάφερε να τον ξεγελάσει λέγοντας: «Η κόρη μου έχει γεννηθεί στην Ελλάδα δεν ξέρει καθόλου βουλγαρικά».

Ακολούθησαν δύο ακόμη επικοινωνίες, με την τρίτη να γίνεται μέσα από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως είχαν συμβουλεύσει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., την 24χρονη κόρη του θύματος.

Εκεί, με την καθοδήγηση τους, η 24χρονη είπε στην μητέρα της να πάει κοντά στο… παράθυρο και να περιγράψει τι χαρακτηριστικά κτίρια έβλεπε έξω, επωνυμίες καταστημάτων. Η 45χρονη το έκανε δίνοντας επίσης την περιγραφή ενός χαρακτηριστικού αγάλματος και με τη βοήθεια του Google Maps οι αστυνομικοί μπόρεσαν να βρουν την ακριβή τοποθεσία.

Όπως επισημαίνεται σε επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας ενημερώθηκαν οι γερμανικές αρχές, οι οποίες την 21 Νοεμβρίου 2018 συνέλαβαν τον δράστη και απελευθέρωσαν την παθούσα, η οποία φιλοξενείται προσωρινά σε κοινωνικές υπηρεσίες της Γερμανίας και δρομολογείται η επιστροφή της στη χώρα μας.