Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στο σφυρί βίλες και επαύλεις, οικόπεδα, εργοστάσια... Ποιοι επώνυμοι χάνουν την περιουσία τους!

Κάποτε ήταν ηχηρά ονόματα του επιχειρείν και των εκδόσεων. Σήμερα βιώνουν δύσκολες στιγμές, αδυνατώντας να αποπληρώσουν συσσωρευμένα χρ...


Κάποτε ήταν ηχηρά ονόματα του επιχειρείν και των εκδόσεων. Σήμερα βιώνουν δύσκολες στιγμές, αδυνατώντας να αποπληρώσουν συσσωρευμένα χρέη ετών που γονάτισαν ιστορικές εφημερίδες και ομίλους με δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο.

Γνωστές οικογένειες της ακτοπλοϊας και πάλαι ποτέ ιστορικές βιομηχανίες έρχονται αντιμέτωπες με πλειστηριασμούς κατοικιών, ααγοτεμαχίων, οικοπέδων, εργοστασίων για οφειλές σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.




Η υπεροπτική πάλαι ποτέ εκδότρια της εφημερίδας «Εξπρές» Αλίντα Καλοφωλιά, ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ο Αχιλλέας Φλώρος, η Βασιλική και ο Στυλιανός Φωκάς των ομώνυμων πολυκαταστημάτων, η ιστορική εταιρία Πετζετάκις φιγουράρουν μεταξύ πολλών άλλων στους πλειστηριασμούς που δίνουν και παίρνουν τα τελευταία χρόνια.

Απτό δείγμα και αυτοί, της οικονομικής κρίσης που σάρωσε τα πάντα στο περάσμά της χωρίς να κάνει διακρίσεις ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η επιμονή κάποιων να απολαμβάνουν την ζωή που έκαναν προ κρίσης αποδείχτηκε καταστροφική.

Όταν αποφάσσισαν να βάλουν έστω και προσωρινά φρένο, η κατάσταση ήταν πλέον μη αναστρέψιμη.

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: Στο σφυρί η βίλα-μουσείο στα Ανάβρυτα

Μόνο ελπιδοφόρο δεν θα αποδειχτεί το νέο έτος για τον άλλοτε κραταιό κατασκευαστή και ιθύνοντα νου της «Μηχανικής» Πρόδρομο Εμφιετζόγλου.
Την δεύτερη ημέρα του Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός της βίλας-μουσείο του επιχειρηματία στα Ανάβρυτα με τιμή εκκίνησης τα 6.820.000 ευρώ.
Πρόκειται για το σπίτι-μουσείο που στεγάζει και όλα τα έργα τέχνης που έχει αποκτήσει ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, που προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την «Μηχανική» τα χρέη της οποίας ξεπερνούν τα 160.000.000 ευρώ.

Οι παλιότεροι το θυμούνται ως το κτήμα Βορρέ, που εκτείνεται σε μαι έκταση πενήντα τεσσάρων στρεμμάτων, πνιγμένη στο πράσινο.
Κυρίαρχο στοιχείο της η παλιά πέτρινη βίλα των δεκαπέντε δωματίων και η λίμνη με τα νούφαρα, στοιχεία τα οποία διατήρησε ο σημερινός ιδιοκτήτης όταν αγόρασε το κτήμα.

Εκεί δημιουργήθηκε και το περίφημο μουσείο με έργα των Νίκου Γύζη, του Κώστα Τσόκλη, του Γιώργου Γυπαράκη, του Τάκη και πολλών άλλων, όλα τους αντιπροσωπευτικά δείγματα ενός ευρύτατου φάσματος της εικαστικής έκφρασης.

Αναμφίβολα, το κορυφαίο από αυτά είναι το περίφημο «Κρυφό Σχολειό» του Γύζη, για το οποίο είχε δώσει 187.500.000 δραχμές το 1993 σε δημοπρασία των Christie's ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Η φήμη ότι το συγκεκριμένο έργο έχει πουληθεί εδώ και πέντε χρόνια, έχει εξελιχθεί σε αστικό μύθο παρά το γεγονός ότι η κυρία Λένα Εμφιετζόγλου διαψεύδει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.

Για την ίδια και τον σύζυγό της το έργο αυτό απλά δεν πωλείται...

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ