Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ...!! Προετοιμάζεται για πόλεμο η Σερβία! Η μεγαλύτερη στρατιωτική κινητοποίηση στην ιστορία της χώρας! ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ...!!!

Οι μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις στην ιστορία της Σερβίας, στις οποίες συμμετείχαν σχεδόν δέκα χιλιάδες στρατιώτες με εκατοντάδες εξ...



Οι μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις στην ιστορία της Σερβίας, στις οποίες συμμετείχαν σχεδόν δέκα χιλιάδες στρατιώτες με εκατοντάδες εξοπλισμούς, άρματα μάχης και μαχητικά αεροσκάφη, ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με πηγές από το σερβικό στρατό που επικαλείται το FRN, το εύρος αυτών των ασκήσεων είναι μεγαλύτερο από αυτό που αναφέρθηκε επίσημα.




Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Σερβικός στρατός είναι σχεδόν διπλάσιος στον αριθμό, σε σχέση με την αναφορά που παραδόθηκε στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, για λόγους που μπορούν να συναχθούν μετά την κατανόηση της ιστορίας και του σημερινού σεναρίου.

Η Σερβία μπορεί να κρύψει τον στρατό της σε άλλες δυνάμεις, όπως η αστυνομία, παραστρατιωτικές ομάδες, η χωροφυλακή, καθώς και στρατιωτικές σχολές. Επιπλέον, οι «ομάδες πολιτών» έχουν αναδειχθεί σε χιλιάδες, και οι οποίες εκπαιδεύονται υπό τη μορφή ομάδων Air-Soft.

Η Σερβία με την ασφάλεια και τις στρατιωτικές διαβεβαιώσεις της CSTO, υπό την ηγεσία της Μόσχας, έχει δείξει όλο και περισσότερο ότι συνοδεύει τη Μόσχα και το Μινσκ σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ασφαλείας της CSTO.

Οι ασκήσεις της Σλαβικής Αδελφότητας πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων συνεχών ετών, τελειοποιώντας το συντονισμένο κοινό στρατιωτικό έργο της Λευκορωσίας, της Σερβίας και της Ρωσίας. Αυτό έρχεται παρά τις επίσημες δηλώσεις του Βελιγραδίου, ότι η Σερβία είναι τόσο ουδέτερη και συνεταιριστική με το ΝΑΤΟ όσο είναι εφικτό.

Οι προσπάθειες του Βελιγραδίου να διατηρήσει μια σχετικά ουδέτερη σχέση με το ΝΑΤΟ είναι κατανοητή – η Σερβία περιβάλλεται από όλες τις πλευρές από τις υποψήφιες χώρες του ΝΑΤΟ ή χώρες που είναι στο ΝΑΤΟ, και ταυτόχρονα, το ΝΑΤΟ και η KFOR από το 1999 καταλαμβάνουν ολόκληρη την περιοχή της νότιας Σερβίας, το Κοσσυφοπέδιο.

Ταυτόχρονα, η Σερβία έχει επιτρέψει στη Ρωσία να κατασκευάσει μια βάση επιχειρήσεων σε ζητήματα στρατιωτικών πληροφοριών (GRU) στο Νις, υπό την αιγίδα «επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης και καταστροφών».

Αναφορικά με τα πιο πρόσφατα γεγονότα, διαπιστώνουμε ότι ολοένα και περισσότερο η ηγεσία του γείτονα της Σερβίας, Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας – η εθνική σερβική πλειοψηφική Δημοκρατία εντός της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης στην άμεση δυτική Σερβία – γίνεται ολοένα και πιο φωνητικά ενεργή για την επιθυμία της να αποχωρήσουν από τη Βοσνία με διαδικασία δημοψηφίσματος, και να επανέλθουν στο Βελιγράδι.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στρατιωτικές ασκήσεις που καλύπτουν 10 σημεία σε όλη τη χώρα περιλαμβάνουν 100 τεθωρακισμένα M-84, 100 όπλα πεζικού, 100 διαφορετικά πυροβόλα και πυραύλους, περισσότερα από 60 σκάφη, 24 αεροσκάφη και ελικόπτερα και 125 τόνους πυρομαχικών.

Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια των ελιγμών θα παρουσιαστούν τα πιο σύγχρονα παραδείγματα της σερβικής αμυντικής βιομηχανίας.




Οι ασκήσεις της Σερβίας πραγματοποιούνται εν μέσω ισχυρισμών από τις αλβανικές αρχές της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου ότι θα προχωρήσουν σε σύσταση παράνομου τακτικού στρατού, μέσα στο Νοέμβριο.

Τον Σεπτέμβριο ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, διέταξε την εξάπλωση του στρατού σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας για την καταπολέμηση των ενεργειών των ειδικών δυνάμεων της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου.

Περίπου 60 στρατιώτες ειδικών δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου έλαβαν θέσεις κοντά στην τεχνητή λίμνη του υδροηλεκτρικού σταθμού Serb Gazivoda στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο που ελέγχονται από τη Σερβία. Οι δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου μπήκαν επίσης στο Κέντρο Οικολογίας και Ανάπτυξης Αθλητισμού στην περιοχή της λίμνης.

Παράλληλα, η ένωση του Κοσόβου ‘Τσαμουριά’, διοργάνωσε στην Πρίστινα πορεία για την ενοποίηση του Πρέσεβο, της Μέντβετζας και του Μπουγιάνοβατς με το Κοσσυφοπέδιο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η εκδήλωση δεν σχετίζεται με καμία πολιτική δομή, αλλά είναι «προς όφελος των πολιτών του Κοσσυφοπεδίου».

Η ενοποίηση της νοτίου Σερβίας, γνωστής ως ‘Κοιλάδα του Πρέσεβο’ όπου πλειοψηφεί ο αλβανικός πληθυσμός, είναι μια ιδέα που επίμονα προωθεί ο πρόεδρος του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, και στην οποία αντιτίθενται σχεδόν το σύνολο των πολιτικών παραγόντων του Κοσσυφοπεδίου καθώς και μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας, σημειώνει το δημοσίευμα.

Όλα τα παραπάνω, προμηνύουν θερμές εξελίξεις στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων, ενώ θυμίζουν εποχές που έχουν θαφτεί κάτω από τα χώματα της Βαλκανικής ιστορίας. pentapostagma