Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γιατί οι αστυνομικοί αγγίζουν το πίσω μέρος των αυτοκινήτων όταν κάνουν τυπικούς ελέγχους σε οδηγούς;

Σε αρκετές χώρες οι αστυνομικοί όταν σταματούν ένα αυτοκίνητο για έλεγχο, συχνά αγγίζουν το πίσω φως ή το καπό του όταν το πλησιάζουν. Ξέ...


Σε αρκετές χώρες οι αστυνομικοί όταν σταματούν ένα αυτοκίνητο για έλεγχο, συχνά αγγίζουν το πίσω φως ή το καπό του όταν το πλησιάζουν.

Ξέρετε γιατί το κάνουν αυτό;






Πολύ απλά το κάνουν για να αφήσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα πάνω στο όχημα, κάτι που θα έδειχνε ότι ο αστυνομικός έχει έρθει με κάποιον τρόπο σε επαφή με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Αυτό γίνεται ως μέτρο προφύλαξης σε περίπτωση που ο αστυνομικός δεχτεί επίθεση ή εξαφανιστεί καθώς τα αποτυπώματα στο αυτοκίνητο του ένοχου θα χρησιμεύσουν ως αποδεικτικό στοιχείο.

Σήμερα, παρόλο που πολλά αστυνομικά αυτοκίνητα σε διάφορες χώρες έχουν εγκατεστημένες βιντεοκάμερες, πολλοί αστυνομικοί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο μέτρο προφύλαξης.

Άλλες παλαιές αστυνομικές πρακτικές περιλαμβάνουν το ελαφρύ χτύπημα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου ή στο πορτ παγκάζ , προκειμένου να αιφνιδιάσουν τον οδηγό σε περίπτωση που προσπαθεί να κρύψει κάτι παράνομο.

Ωστόσο, σήμερα οι αστυνομικοί έχουν εντολή να μην χτυπούν σε καμία περίπτωση το όχημα, καθώς θα μπορούσαν με μια τέτοια κίνηση να δυσκολέψουν τη θέση τους και να γίνουν στόχος πιθανών εγκληματιών.