Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γιατί ένας αστυνομικός (ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣ) αποφασίζει να προκαλέσει ένα θανάσιμο τραύμα σε κάποιον ύποπτο κι όχι έναν απλό τραυματισμό;

policenet Πολλά ερωτήματα και παράπονα τίθενται ανά διαστήματα για τους αστυνομικούς των ΗΠΑ που πυροβολούν προκαλώντας θανάσιμους τραυματι...


policenet Πολλά ερωτήματα και παράπονα τίθενται ανά διαστήματα για τους αστυνομικούς των ΗΠΑ που πυροβολούν προκαλώντας θανάσιμους τραυματισμούς κι όχι απλούς τραυματισμούς. Ο Δρ. BillLewinski εξηγεί ότι οι αστυνομικοί των ΗΠΑ πυροβολούν ανθρώπους που θεωρούν ότι αποτελούν απειλή επειδή αυτό είναι που εκπαιδεύονται να κάνουν για να τερματίσουν αυτή την απειλή.

Οι αστυνομικοί λειτουργούν πραγματικά κάτω από μια πολιτική πυροβολισμού που οδηγεί σε σκοτωμούς;






Οι αστυνομικοί εκπαιδεύονται για να πυροβολούν όσες φορές είναι απαραίτητες για την απειλή που αντιμετωπίζουν μέχρις ότου εξουδετερωθεί η απειλή - δηλαδή, είναι εκπαιδευμένοι να πυροδοτήσουν έως ότου ο ύποπτος αδυνατεί να πυροβολήσει ή με κάποιο άλλο τρόπο να τραυματίσει τον αξιωματικό ή τους παρευρισκόμενους.

Γιατί ένας εκπαιδευμένος αστυνομικός να μην προκαλέσει έναν απλό τραυματισμό; Γιατί μερικές φορές καταφέρνει θανάσιμο τραυματισμό αντ’ αυτού; Γιατί κάνει αυτή την επιλογή;

Για διάφορους λόγους: Πρώτον, η πρόκληση απλών τραυμάτων σε κάποιον πολλές φορές δεν μπορεί να σταματήσει την απειλή. Αν κάποιος τραυματιστεί στο πόδι, η απειλή μπορεί να εξακολουθήσει να υπάρχει καθώς ένας ύποπτος μπορεί ακόμα να χρησιμοποιήσει τα χέρια του για να πυροβολήσει με ένα όπλο ή να επιτεθεί με ένα μαχαίρι.




Δεύτερον, και σημαντικότερο, χρειάζεται ένας ειδικευμένος σκοπευτής να χτυπήσει κάποιον ακριβώς στο χέρι ή το πόδι και, οι περισσότεροι αξιωματικοί δεν είναι ειδικευμένοι. Στην πραγματικότητα, εκτός από αυτά που βλέπουμε στα Westerns, λίγοι άνθρωποι μπορούν να πετύχουν έναν τέτοιο στόχο με ακρίβεια, ανεξάρτητα από την εκπαίδευση

Ο Δρ. BillLewinski, εκτελεστικός διευθυντής ForceScienceInstitute, προσπάθησε να δώσει μερικές επιπλέον εξηγήσεις επί του θέματος.

"Τα χέρια και οι ώμοι μπορούν να είναι τα ταχύτερα κινούμενα μέρη του σώματος", λέει ο Lewinski. «Για παράδειγμα, ένας μέσος ύποπτος μπορεί να κινήσει το χέρι του σε γωνία 90 μοιρών σε 12/100 του δευτερολέπτου.”

"Ο μέσος αξιωματικός που τραβάει τη σκανδάλη όσο πιο γρήγορα μπορεί σε ένα Glock, απαιτεί 1/4 δευτερολέπτου για να πυροβολήσει κάθε φορά. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος που ένας αξιωματικός μπορεί να αντιδράσει, να εντοπίσει, να πυροβολήσει και να χτυπήσει αξιόπιστα στο χέρι έναν επικίνδυνο ύποπτο ή ένα όπλο στο χέρι ενός ύποπτου κατά τις χρονικές περιόδους στις οποίες καλείται να αντιδράσει".

Ο David Klinger, καθηγητής Εγκληματολογίας και Ποινικής Δικαιοσύνης στο Πανεπιστήμιο του Missouri-St. Louis, μίλησε για τους αξιωματικούς που προσπαθούν να σταματήσουν μια απειλή για τη ζωή τους ή για τη ζωή των άλλων: "Γιατί θα θέλαμε να τραυματίσουμε ή να ακρωτηριάσουμε τους ανθρώπους εάν αυτό δεν πρόκειται να τους σταματήσει σε ορισμένες περιπτώσεις απ’ το να βλάψουν κάποιον άλλον;"