Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε και μετά κομματιάστηκε

Ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία ενός Τούρκου αξιωματούχου σχετικά με την εξαφάνιση του Σαουδάραβα Τζαμάλ Κασόγκι , τα ίχνη του οποίου αγνοο...


Ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία ενός Τούρκου αξιωματούχου σχετικά με την εξαφάνιση του Σαουδάραβα Τζαμάλ Κασόγκι , τα ίχνη του οποίου αγνοούνται τις τελευταίες τουλάχιστον δύο εβδομάδες.






Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το σώμα του αγνοούμενου δημοσιογράφου της Washington Post κόπηκε σε κομμάτια, αφού πρώτα δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου.

Η συγκεκριμένη μαρτυρία, μάλιστα, έρχεται ως απόρροια της έρευνας της τουρκικής αστυνομίας στο εσωτερικό του προξενείο το βράδυ της Δευτέρας, η οποία διήρκησε πάνω από εννέα ώρες.




Νωρίτερα, ο πρόεδρος Ερντογάν αποκάλυψε ότι οι Τούρκοι ερευνητές εντόπισαν «τοξικές ουσίες» και «βαμμένους τοίχους» εντός του κτηρίου. «Ελπίζω ότι μπορούμε να φθάσουμε σε συμπεράσματα, τα οποία θα μας δώσουν μια λογική εξήγηση το συντομότερο δυνατό» έσπευσε να προσθέσει.

Οι Τούρκοι άλλωστε, από την πρώτη στιγμή, έθεσαν ατύπως τη δολοφονία του Κασόγκι ως το βασικό σενάριο της υπόθεσης, χάρη σε μία σειρά εμπιστευτικών εγγράφων που περιήλθαν στην κατοχή τους.

Στο μεταξύ, ερευνητές από την Κωνσταντινούπολη διεξαγάγουν πρόσθετες έρευνες στην κατοικία του Σαουδάραβα πρόξενου. Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολού, ο τελευταίος έχει ήδη εγκαταλείψει τη χώρα και έχει επιστρέψει στη Σαουδική Αραβία.

Τις τελευταίες ώρες, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η κυβέρνηση του Ριάντ ετοιμάζεται να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία θα παραδέχεται τη δολοφονία του Κασόγκι και θα επιρρίπτει την ευθύνη στον υπερβάλλοντα ζήλο ανεξέλεγκτων αξιωματούχων.

Σημειώνεται ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος ήταν γνωστός επικριτής της βασιλικής οικογένειας των Σαλμάν, και στο πλαίσιο αυτό είχε αποφασίσει να αυτο-εξοριστεί στη Νέα Υόρκη, φοβούμενος για τη ζωή του.