Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΑΟ-ΕΔΕΣ-Ε.Ε.Σ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΥΚΟ ΠΙΕΡΙΑΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

Στην Πιερία βρέθηκε σήμερα το πρωί της Κυριακής και συγκεκριμένα στο χωριό Κούκος Πιερίας, ο Αρχηγός της ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. (ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤ...


Στην Πιερία βρέθηκε σήμερα το πρωί της Κυριακής και συγκεκριμένα στο χωριό Κούκος Πιερίας, ο Αρχηγός της ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. (ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση προς τιμήν των πεσόντων αγωνιστών των οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης ΕΔΕΣ-ΠΑΟ Ε.Ε.Σ




Το πρωί στον Ι.Ν. Αγ.Δημητρίου της ενορίας τελεσθηκε παρουσία πλήθους κόσμου το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο της Μάχης και του Ολοκαυτώματος του Κούκου υπέρ των πεσόντων υπέρ Πίστεως, Πατρίδος και Ελευθερίας που κατά την 18η Οκτωβρίου του 1944 δέχτηκαν σφοδρή επίθεση από υπέρτερες δυνάμεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μετα την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και εκφωνήθηκαν τα ονόματα των πεσόντων μαχητών, καθώς και των αθώων άμαχων θυμάτων που προκάλεσε ο κομμουνισμός στα χωριά της περιοχής.

Ακολούθως κατατέθηκαν στεφάνια στο ηρώον του χωριού προς τιμην των πεσόντων. Για το ιστορικό της ημέρας μίλησε ο Θωμάς Τζερτζελίδης, απόστρατος αξιωματικός στρατού ξηράς, πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Ν. Κιλκίς και αντιπρόεδρος της ΕΑΕΑ Ν.Κιλκίς.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός από τον Αρχηγό της ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. Στρατηγό Ελευθέριο Συναδινό συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του κόμματος με επικεφαλής τον Γιώργο Παπαδημητρίου, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης Τάκης Λεμονόπουλος, ο πρόεδρος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Πιερίας Δημήτρης Αδαμόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΑΟ Ν. Θεσσαλονίκης και δημοσιογράφος Διονύσης Βουλγαρόπουλος, ο π. Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης Αντώνης Ζαρκανέλας, πρόεδροι κοινοτήτων κ.α.

Κατά τη διάρκεια της επισκεψης ο Στρ.Ελευθέριος Συναδινός έγινε αποδέκτης ένθερμης υποδοχής από τους κατοίκους του χωριού. Παρόν και στο πλευρό του ο εκπρόσωπος του ο Δημ.Βαλασίδης Γεν.Γραμματέας του Σ.Ε.Ε.(ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, που πρόσφατα ανακοινώθηκε η συνεργασία με την ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. στις επόμενες εκλογές) συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος.

Ο παλιός γνώριμος και φίλος του Στρατηγού ο κ.Νίκος Μπαμπαλής από την Σκύδρα Πέλλας, ο Υπευθ.Οργανωτικού της ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. κ.Θεόδωρος Χαρανίδης, ο Δ/ντης κ.Δημ.Γλυνός, η γνωστή νομικός από τη Θεσσαλονίκη κα Μαίρη Μελέμη και ο πρώην Δ/ντης της Τρ.Πειραιώς Σκύδρας Παναγιώτης Ίνεγλης.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ