Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τον Γιάννη Κουριανίδη για Υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης στηρίζει ο Στρατηγός Συναδινός... Δελτίο Τύπου από την ΠΑΤΡΙΕ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης (ΠΑΤ.ΡΙ.Ε.), της 17 Οκτωβρίου 2018. Η Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση...


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης (ΠΑΤ.ΡΙ.Ε.), της 17 Οκτωβρίου 2018.

Η Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση δηλώνει τη στήριξή της στον Γιάννη Κουριαννίδη ως υποψήφιο για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, στον πρώτο Δήμο της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης και το σημαντικότερο διοικητικό, πολιτιστικό και επιχειρηματικό κέντρο της Μακεδονίας και της βορείου Ελλάδος εν γένει.

Ως ο δεύτερος μεγαλύτερος πληθυσμιακά δήμος της Ελλάδος που καλύπτει το ιστορικό κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης, μιας περιοχής που έχει ρόλο και ειδικό βάρος επιπλέον των στενών δημοτικών ορίων και τυπικών αρμοδιοτήτων, απαιτείται η καθημερινή υπηρεσία και προσφορά προς τους δημότες καθώς και ο σεβασμός προς την ιστορία του Δήμου και η διατήρηση και ανάδειξη του πολιτισμικού κεφαλαίου της μακεδονικής πρωτεύουσας.




Η διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης απαιτεί εμπειρία στο δημοτικό συμβούλιο και γνώση των τοπικών ζητημάτων και προβλημάτων με προτάσεις ως προς την επίλυσή τους, όχι κενολογίες. Δυστυχώς ο ρόλος του δημάρχου έχει συχνά γίνει εργαλείο όχι βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών αλλά μέσο υλοποίησης ιδιοτελών επιδιώξεων μεμονωμένων προσώπων. Ο Γιάννης Κουριαννίδης έχει προτάσεις για παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες για τους δημότες του Δήμου Θεσσαλονίκη αλλά και θέσεις που αφορούν στη συλλογική διακυβέρνηση του συνόλου της μητροπολιτικής περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος πρέπει να αντιταχθεί με στέρεες θέσεις και αρχές έναντι στην άρνηση της κεντρικής διοίκησης να ικανοποιήσει τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, την τάση να απορρίπτονται οι προτάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, και τη μεταχείριση των τοπικών και περιφερειακών οργάνων ως υποχείρια προς την εξυπηρέτηση σκοπών της κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλότριων προς τη φύση των οργάνων αυτών και των μέσων που διαθέτουν. Και ο κ. Κουριαννίδης αποδεδειγμένα, διά των λόγων και των πράξεών του, έχει να επιδείξει ακριβώς αυτό: την άρνηση κάμψης των θέσεών του υπέρ των δημοτών έναντι άλλων ανταλλαγμάτων. Θέσεις για την διατήρηση του ελληνικού χαρακτήρα της πόλης. Θέσεις υπέρ των νόμιμων κατοίκων που εκφράζεται διά των πράξεων της διοίκησης και των δημοτικών συμβάσεων με τους αναδόχους των δημοτικών έργων. Θέσεις κατά του καθεστώτος διαφθοράς, των συγκρουόμενων συμφερόντων και των μείζονων λιμναζόντων προβλημάτων του δήμου. Θέσεις κατά των ανθελληνικών αποφάσεων του Μπουτάρη. Θέσεις με κύριο μέλημα την κοινωνική πολιτική με επίκεντρο τον Έλληνα και την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων και ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων.

Ο πατριωτικός λόγος και η προγραμματική πολιτική του κ. Κουριαννίδη προασπίζει το δικαίωμα σε ποιοτικές δημοτικές υπηρεσίες και την αξιοπρεπή καθημερινότητα και διαβίωση.

Η ανάδειξη μιας σοβαρής ενωτικής δυναμικής των πατριωτικών ιδεών στην τοπική μας κοινωνία αποτελεί τη μεγαλύτερη ελπίδα για το μέλλον. Οτιδήποτε άλλο απλώς θα συνεχίσει την πορεία σήψης και παρακμής