Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανθελληνικός Εμετός! ΟΡΓΙΑΣΕ ΠΑΛΙ Ο ΜΙΣΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ «ΙΩΝ», ΤΑΣΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ - Ανήκουστες αισχρότητες της «Εφ.Συν.» για τον Παύλο Μελά…

Απαρατήρητο από ολόκληρο τον «Δεξιό» Τύπο και τις Πατριωτικές Ιστοσελίδες πέρασε μέχρι χθές Τετάρτη το νέο κατάπτυστο δημοσίευμα του ...



Απαρατήρητο από ολόκληρο τον «Δεξιό» Τύπο και τις Πατριωτικές Ιστοσελίδες πέρασε μέχρι χθές Τετάρτη το νέο κατάπτυστο δημοσίευμα του Τασούλη Κωστόπουλου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» του περασμένου Σαββάτου 13 Οκτωβρίου, προκειμένου να θίξει τα όσια και τα ιερά των Ελλήνων Πατριωτών: Αυτή την φορά, ο σπιθαμιαίος υπαρχηγός των «Ιών» ασχολήθηκε με τον κορυφαίο μας Μακεδονομάχο, Παύλο Μελά (1870 – 1904) και τα όσα γράφει εναντίον του, θα έπρεπε ήδη να έχουν προκαλέσει την επέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία – προφανώς - ευαισθητοποιείται μόνο όταν θίγεται η μνήμη του αρχικίναιδου οροθετικού Ζάκ Κωστόπουλου!..




Ο «Στόχος» μεταφέρει μερικά μόνο από όσα αισχρά γράφει ο Τασούλης ο Κωστόπουλος στην «Εφ.Συν.», ζητώντας προκαταβολικά συγγνώμη αν σοκαριστείτε με όσα θα διαβάσετε… Σύμφωνα με τον Τασούλη, εμείς οι Πατριώτες αλλοιώσαμε και λογοκρίναμε τις Επιστολές του Παύλου Μελά και της Πηνελόπης Δέλτα και παρουσιάσαμε επί 114 χρόνια την εικόνα ενός μεγάλου Ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα, ενώ η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, όπως προκύπτει από τις αυθεντικές επιστολές που φυλάσσονται στο Μουσείο Μπενάκη…

ΠΟΙΟΣ ΗΡΩΪΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ; ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΤΟΝ ΓΚΟΜΕΝΙΑΡΗ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ!..

1)Ο Παύλος Μελάς δεν πέθανε ηρωϊκά από τουρκικό βόλι στις 13 Οκτωβρίου του 1904, όπως διαδίδουμε ψευδώς εμείς οι Πατριώτες: «Τραυματίστηκε κατά λάθος από τους Έλληνες συντρόφους του, που τον αποκεφάλισαν κατόπιν για να μην προδοθούν από τις κραυγές του στον τουρκικό στρατό. Για την Ιστορία προσθέτουμε εδώ πως η πληροφορία αυτή συζητιόταν ανοιχτά τα επόμενα χρόνια στους κύκλους των μακεδονομάχων, όπως πιστοποιεί η αμήχανη διάψευσή της στον αθηναϊκό Τύπο (εφ. «Ελεύθερος Ανθρωπος», 4/8/1931, σ.4).»!..

2) Ο Μελάς ήταν γκομενιάρης και απατούσε την σύζυγό του, αδελφή του Ίωνος Δραγούμη, Ναταλία: «Το 2005 η Περσεφόνη Καραμπάτη αποκάλυψε διακριτικά, σε επίσημη έκδοση του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, τον παράλληλο έρωτα του Μελά με την (παντρεμένη) κουνιάδα του, Εφη Καλλέργη»!..

ΗΤΑΝ ΒΛΑΚΑΣ, ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΚΑΙ… ΜΙΣΟΥΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

3) Ο Μελάς ήταν πάμπλουτος (το σπίτι του στην Αθήνα ήταν το σημερινό Μέγαρο της «Αθηναϊκής Λέσχης» στην οδό Πανεπιστημίου και ήταν ο πρώτος οικιστής της Κηφισιάς) και κάργα αντιδημοκράτης: «Σαφώς λιγότερο ευφυής και απείρως συναισθηματικότερος από τον πεθερό, τον κουνιάδο και τη σύζυγό του, μοιραζόταν μαζί τους τον ίδιο βαθύ συντηρητισμό, την ίδια περιφρόνηση για τον απλό λαό (τους «μικρούς ανθρώπους») κι ένα κοινό μίσος για τις «δημοκρατικές θεωρίες που λυμαίνονται την Ευρώπη»…»!..

4) Ο Μελάς ήταν και τραμπούκος: Τον Αύγουστο του 1894, σε ηλικία 24 ετών, επέδραμε μαζί με άλλους αριστοκράτες αξιωματικούς στο σπίτι και στα γραφεία του εκδότη της «Ακροπόλεως» Βλάση Γαβριηλίδη και τα έκανε καλοκαιρινά, διαμαρτυρόμενος για κάποιο άρθρο που είχε γράψει η «Ακρόπολις» εναντίον του!.. Ο Μελάς και οι σύντροφοί του ρήμαξαν τα πάντα με τσεκούρια και έκλεψαν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα του εκδότη της «Ακροπόλεως»!..

ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΜΕΛΑΣ: ΕΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1897!..

5) Λίγο αργότερα, τον Νοέμβριο του 1894, ο Παύλος Μελάς πρωτοστάτησε στην ίδρυση της… ακροδεξιάς «Εθνικής Εταιρείας» που οδήγησε την Ελλάδα στον άτυχο Πόλεμο του 1897. Κι ενώ ο Μελάς προπαγάνδιζε την ανάγκη να επιτεθούμε στους Τούρκους και να καταλάβουμε την «Κόκκινη Μηλιά», όταν ξέσπασε ο Πόλεμος του 1897 φέρθηκε σαν λαμόγιο: Δεν έλαβε μέρος σε καμμία μάχη και παρόλα αυτά συκοφαντούσε τους απόλεμους Έλληνες αξιωματικούς και στρατιώτες. Γράφει επί λέξει ο Τασούλης ο Κωστόπουλος: «Μια βδομάδα μετά την κήρυξή του, κι ενώ η μονάδα του βρίσκεται ήδη στα σύνορα, αυτός παραμένει στη Λάρισα «εν υπηρεσία»· την κατάρρευση του μετώπου θα την πληροφορηθεί ενώ παρακολουθεί -αδειούχος- τον... Επιτάφιο. Η απραξία του δεν τον εμποδίζει, πάντως, να λοιδορήσει τους υποχωρούντες: «άτιμα όντα», «ελεεινοί άνθρωποι», «πρωτοπαληκαράδες που ετράπησαν εις άτιμον φυγήν». Κάποια στιγμή, διασταυρώνεται τυχαία με τη μονάδα του: «Ο επί κεφαλής αξιωματικός», γράφει, «με είδε, μ’ έρριψε βλέμμα κινών την κεφαλήν και παρήλθε χωρίς να με αποτείνη ουδέ λέξιν». Τι να πει στον βυσματία λουφαδόρο;»!..

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΤΑΣΟΥΛΗΣ: «Δίπλα στα κανόνια θα βρεθεί μόνο ένα δίωρο, υπό συνθήκες μάλλον ιδανικές: κανένα τουρκικό βλήμα «δεν εξερράγη, διότι εχώνοντο εις την μαλακήν γην της Θεσσαλίας» (σ.112). Από ασφαλή απόσταση θα παρακολουθήσει και τη μάχη του Δομοκού. Πέφτει μάλιστα με τον Κλέεν για ύπνο («ενωρίς, διά να εγερθώμεν και ενωρίς»)· στις 11 μ.μ. τον ξυπνά ωστόσο ο πρίγκιπας Νικόλαος, για να του ανακοινώσει τη νέα υποχώρηση (σ.117-8). Δυο μέρες μετά, «κουρασμένο ηθικά περισσότερο παρά σωματικά, εξαντλημένο από την αϋπνία, τον έπιασε τόσο δυνατός πυρετός, ώστε ανησύχησε ο γιατρός του συντάγματος και τον έστειλε στη Λαμία, όπου τον περιποιήθηκαν πολύ» (σ.121).»




ΜΕΤΑΞΥ 1897 – 1904, ΟΡΓΑΝΩΝΕ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ…

6) Ακούστε τώρα πώς πέρναγε τον καιρό του ο Παύλος Μελάς μετά τον ατυχή Πόλεμο του 1897, σύμφωνα με τον αισχρό μπολσεβίκο Τασούλη Κωστόπουλο και την «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Τα επόμενα χρόνια ο Μελάς είναι μια μάλλον γραφική φιγούρα της αθηναϊκής καλής κοινωνίας. Ακρως ευέξαπτος, παρελαύνει στις εφημερίδες ως πρωταγωνιστής δύο τουλάχιστον μονομαχιών, στις οποίες κάλεσε ο ίδιος τους αντιπάλους του: τον φοιτητή της Νομικής Δ.Κ. Λεόντιο (3/7/1903) και τον συνάδελφο και συνταξιδιώτη του στη Μακεδονία, Γεώργιο Κολοκοτρώνη (27/5/1904). Η νευρικότητά του εξηγείται πιθανόν από τα οικονομικά προβλήματά του μετά τον θάνατο του πατέρα του, που τον εξόρισαν από το Κολωνάκι στην Κηφισιά. Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, Μελάς και Δραγούμης με μια παρέα πρώην εταίρων της «Εθνικής Εταιρείας» βάζουν τα θεμέλια για την ένοπλη ελληνική επέμβαση στη Μακεδονία κατά του αντιοθωμανικού αντάρτικου των κομιτατζήδων. Η αλληλογραφία τους δεν αφήνει ωστόσο την παραμικρή αμφιβολία ότι πραγματικό κέντρο βάρους του ενδιαφέροντός τους δεν ήταν τόσο ο αλύτρωτος Ελληνισμός όσο οι υπουργικοί διάδρομοι της Αθήνας.»

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ, ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΩΝ, ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΑΦΘΟΝΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΩΡΟΔΟΚΟΥΣΕ ΤΟΥΣ… ΕΝΤΟΠΙΟΥΣ!

6) Ακούστε τώρα ποια ήταν η «ηρωϊκή δράση» του Παύλου Μελά στην Μακεδονία το 1904, σύμφωνα πάντα με τον Τασούλη: «Η δράση του Μελά στη Μακεδονία, που κατέληξε στον θάνατο και την ηρωοποίησή του, περιλαμβάνει δύο «εισβολές», συνολικής διάρκειας 10 εβδομάδων, από τα σύνορα μέχρι την Πρέσπα και μια ολιγοήμερη ενδιάμεση «ιδιωτική» επίσκεψή του στην Κοζάνη και τη Σιάτιστα − όλες μέσα στο 1904. Οσο για την πολεμική του δράση, αυτή περιορίστηκε σε μία και μοναδική, άδοξη συμπλοκή. Χρήμα διέθετε άφθονο: στην Αθήνα είχε παραλάβει «επί αποδείξει» 1.400 χρυσά φράγκα και 2.100 ασημένιες δραχμές (Καραμπάτη 2005, σ.155).»!..

7) Ο Μελάς ήταν και γενοκτόνος αθώων γυναικοπαίδων, σύμφωνα με την «Εφ.Συν.»: «Στα λογοκριμένα αποσπάσματα των επιστολών του παραθέτει διαδοχικά σχέδια εκκαθαρίσεων: στην Μπελκαμένη ένας κομιτατζής «πρέπει να φονευθή» κι ένας «ρουμανίζων και βουλγαρίζων» κάτοικος «να φάγη ξύλο και να εκδιωχθή»· προγραμματίζει επίσκεψη «εις Νεγοβάνι όπως καθαρίσωμεν αυτό και το πλησίον αυτού κείμενον Λέσκοβετς από τα βουλγαρικά τέρατα»· συζητά με τον ηγούμενο της μονής Τσιριλόβου «περί του τρόπου εξαφανίσεως ενός όστις μόνος τρομοκρατεί ολόκληρον το Τσιρίλοβον, ενός ιερέως και διδασκάλου -φοβερών κακούργων- εν Κομανιτσόβω και ενός ομοίου ιερέως εν Χολίστη», αποφαινόμενος ότι «φόνος Βουλγάρων = έργον δικαιοσύνης». Στην τελευταία επιστολή προς τη γυναίκα του (2/10/1904) καμαρώνει, πως «έγινε ο φόβος των Βουλγάρων» κι ότι οι χωρικοί «φοβούνται να έβγουν εις το κλαρί» εναντίον του (σ.405-6). Η χήρα του λογοκρίνει όλα τα παραπάνω, επινοώντας ανύπαρκτους ανθρωπιστικούς λόγους: ο άντρας της, διαβάζουμε, δεν θέλησε να κάψει το σπίτι «γιατί άκουσε πως ήταν γυναίκες μέσα και παιδιά» (σ.409)»

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ Ν.Δ. ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ…

Δεν επαρκεί ο χώρος του «Στόχου» για να μεταφέρουμε και τις υπόλοιπες αισχρότητες που περιλαμβάνει το δημοσίευμα του Τάσου Κωστόπουλου στην «Εφ.Συν.» του περασμένου Σαββάτου 13 Οκτωβρίου 2018 (114 ακριβώς χρόνια από τον ηρωϊκό του θάνατο) για τον κορυφαίο μας Μακεδονομάχο, Παύλο Μελά. Ακούσατε καμμιά διαμαρτυρία από τα έντυπα και τις ιστοσελίδες της Νέας Δημοκρατίας; Όχι, βέβαια, οι έντιμοι νοικοκυραίοι της Δεξιάς κοιμούνται – ως συνήθως – όρθιοι. Εδώ, ούτε η Χρυσή Αυγή δεν πήρε χαμπάρι την νέα ανήκουστη αισχρότητα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για να βγεί και να τήν καταγγείλει δημοσίως!... Φταίει μετά ο Τσίπρας να δώσει μεθαύριο εντολή στο άθεο γεροντοπαλλήκαρο που το παίζει υπουργός Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, να βάλει στα σχολικά βιβλία Ιστορίας όλες αυτές τις αισχρότητες του ανθέλληνα Τασούλη, για να… «ξυπνήσουν» τα παιδιά και να καταλάβουν πόσο τους «κοροϊδεύαμε» όλα αυτά τα χρόνια εμείς οι Πατριώτες;


Εφημερίδα «Στόχος»