Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θα μιλήσουν τα ΚΑΝΟΝΙΑ...!!! ΕΦΥΓΕ Η Φρεγάτα «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ»... Σε Πολεμική Αποστολή φτάνει στην Κύπρο για να ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΕΙ το «BARBAROS»!

Ξετυλίγεται η ελληνική αντίδραση στην τουρκική προκλητικότητα όπως αυτή εκδηλώνεται στην Κυπριακή ΑΟΖ με την παρουσία του ερευνητικού B...



Ξετυλίγεται η ελληνική αντίδραση στην τουρκική προκλητικότητα όπως αυτή εκδηλώνεται στην Κυπριακή ΑΟΖ με την παρουσία του ερευνητικού Barbaros σε τμημα και της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.




Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή πλέει η φρεγάτα "Νικηφόρος Φωκάς" του Πολεμικού μας Ναυτικού, η οποία θα παρακολουθεί στενά τη δραστηριότητα του τουρκικού ερευνητικού. Η παρουσία της μόνο αιφνιδιαστική δεν είναι, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης, βρισκόταν σε ετοιμότητα προκειμένου να κινηθεί προς την περιοχή των οικοπέδων 4 και 5.

Σε αυτήν την περιοχή 44.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, δυτικά της Πάφου, που δέσμευσε παράνομα η Υδρογραφική Υπηρεσία του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, βρίσκεται εδώ και περίπου δυο ώρες, το τουρκικό ερευνητικό Barbaros.

Η παράτυπη οδηγία προς ναυτιλωμένους θα τεθεί σε ισχύ από αύριο 18 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει την 1η Φεβρουαρίου 2019. Η περιοχή που δεσμεύτηκε βρίσκεται στο σταυροδρόμι όπου εφάπτονται οι ΑΟΖ Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου και εφάπτεται στα όρια των διεκδικήσεων της Τουρκίας, με βάση την υφαλοκρηπίδα που διεκδικεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ταυτόχρονα καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των Οικοπέδων 4 και 5 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Τη δική του απάντηση στο νέο σκηνικό έντασης που προσπαθεί να στήσει η Τουρκία στην νοτιοανατολική Μεσόγειο έδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, διαμηνύοντας προς την Άγκυρα ότι αποθαρρύνει «κάθε ενέργεια ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή»