Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΛΗ...!! 50.000 Ένοοπλοι Κούρδοι με την βοήθεια των Αμερικάνων έχουν ΟΧΥΡΩΣΕΙ την πόλη...!! ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ - τουρκίας θα σημάνει η Επίθεση των Μεμέτηδων...

Στα «μαχαίρια” Τούρκοι και Αμερικανοί για την τύχη της Ιεράπολης αυτήν την φορά, με απειλές από τον Ακάρ για χερσαία επίθεση κατά Κούρδω...


Στα «μαχαίρια” Τούρκοι και Αμερικανοί για την τύχη της Ιεράπολης αυτήν την φορά, με απειλές από τον Ακάρ για χερσαία επίθεση κατά Κούρδων και εμμέσως κατά Αμερικανών συμβούλων, που τους προμηθεύουν με όπλα και άλλο υλικό.

Η Τουρκία σε μια πρωτοφανή κίνηση απέστειλε τελεσίγραφο στις αμερικανικές αρχές σχετικά με την τεράστια κουρδική στρατιωτική δραστηριότητα γύρω από την πόλη της Manbij, η οποία έχει ερεθίσει αφάνταστα τους Τούρκους.




Η Άγκυρα έστειλε για αυτό τον λόγο μια σοβαρή προειδοποίηση-τελεσίγραφο στις αμερικανικές αρχές, σχετικά με την στρατιωτική δραστηριότητα των Κουρδών γύρω από την Ιεράπολη στα βορειοανατολικά της συριακής επαρχίας του Χαλεπίου, αναφέρουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu: «Η τρομοκρατική ομάδα πρέπει να γνωρίζει ότι όταν έρθει η ώρα και ο τόπος, θα θαφτεί στις τάφρους που έσκαψε».

Σύμφωνα με τους Τούρκους γύρω από την πόλη έχουν σκαφτεί περίπου τριάντα χιλιόμετρα χαρακώματα και σήραγγες ανάμεσα στις τάφρους, ενώ έχει τοποθετηθεί μπετόν μπροστά από τα χαρακώματα.

Κατά την κατασκευή αυτών των οχυρώσεων χρησιμοποιήθηκαν βαρέα μηχανήματα, τα οποία οι Αμερικανοί είχαν μεταφέρει στην περιοχή της Manbij από το Ιράκ.

Σύμφωνα με προηγούμενες τουρκο-αμερικανικές συμφωνίες για αυτή την πόλη ξεκινώντας από τις 4 Ιουνίου, υποτίθεται ότι είχε συμφωνηθεί ότι οι κουρδικές ένοπλες ομάδες του YPG θα εγκατέλειπαν την Ιεράπολη εντός 90 ημερών.

Ωστόσο, τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε πράξη τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αντίθετα, είχαμε αυξημένη δραστηριότητά με την κατασκευή αντι-αρματικών τάφρων και άλλων οχυρώσεων γύρω από την πόλη λίγο πριν, όπως φαίνεται, από μια διαφαινόμενη μάχη επί εσχάτων μεταξύ Τούρκων και Κούρδων, οι οποίοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η Τουρκία θεωρεί τα κουρδικά στρατεύματα ως το συριακό σκέλος του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος και τα κατονομάζει ως τρομοκρατικές οργανώσεις, ετοιμάζοντας χερσαία επίθεση εναντίον τους, που θα την φέρει απέναντι από τις ΗΠΑ στην περιοχή με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Αυτές οι κουρδικές δυνάμεις υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες σθεναρά και μιλάμε για περίπου πενήντα χιλιάδες άτομα. Οι Κούρδοι ελέγχουν το 70% των πετρελαϊκών πεδίων της Συρίας και αυτό τα λέει όλα.