Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΙΡΩΝΙΑ Ε...;;; Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο οι ΜΚΟ να διαμαρτύρονται για τα hot spot!

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο οι ΜΚΟ να διαμαρτύρονται για τις συνθήκες στα hot spot. Είναι λίγο ειρωνικό αυτοί που πριν κάποια χρόνια προσπαθο...


Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο οι ΜΚΟ να διαμαρτύρονται για τις συνθήκες στα hot spot. Είναι λίγο ειρωνικό αυτοί που πριν κάποια χρόνια προσπαθούσαν να βάλουν τάξη στο μεταναστευτικό, υποβαθμίζοντας το έργο της συνοριακής φύλαξης και γενικά της αστυνομίας, να διαμαρτύρονται σήμερα στο ίδιο το κράτος για τις συνθήκες διαβίωσης στα hot spot.




Συνθηκες που διαμορφώθηκαν και με την δική τους ευθυνη. Με δικές τους ενέργειες και διαχείριση διαμορφώθηκαν αυτές οι συνθήκες που σήμερα καταγγελουν. Το κράτος, στη δεύτερη γραμμή διαχείρισης, η αστυνομία ακόμη πιο πίσω. Αντίθετα οι ΜΚΟ " επιχειρούσαν και επιχειρούν " στις "διασώσεις" μεταναστών και "προσφύγων". Είναι οι ίδιες ΜΚΟ που διαχειρίζονται τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.




Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες για ορισμένες από αυτές που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για το πώς δρουν. Όταν αφήνουμε στα σύνορά μας τη διαχείριση των ροών σε ΜΚΟ και όχι στους αρμόδιους φορείς του κράτους ( Λιμενικό και Συνοριοφυλακή) είναι λογικό να έχουμε τέτοια αποτελέσματα που διασύρουν διεθνώς την Χώρα μας. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων από τη στιγμή που άρχισε η κρίση του μεταναστευτικου πάντα με έγγραφα, επισκέψεις αλλά και πλήθος συναντήσεων προσπαθούσε να αποτυπώσει την πραγματική κατάσταση στα hot spot.

Πολλές φορές σταθηκε απέναντι σε αυτή την κατάσταση να τολμά να αποτυπώνει την πραγματικότητα αλλά και τους κινδύνους. Κινδύνους για τους μετανάστες, για την Χώρα αλλά και τον συνάδελφο μας που καλείται εδώ και χρόνια να ανταπεξέλθει σε μια διαμορφωμένη κατάσταση από εξωγενείς φορείς και όχι από τις δομές του Κράτους.

Δυστυχώς σήμερα η Ελλάδα με γοργούς ρυθμούς γίνεται ένα απέραντο hot spot με ανεξέλεγκτες καταστάσεις τόσο στην ηπειρωτική χώρα όσο και στη νησιωτική. Ως ΠΟΣΥΦΥ θα συνεχίσουμε να αποτυπώνουμε την πραγματικότητα μπας και εισακουστουμε και καταφέρουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους αρμόδιους. Σε κάθε περιπτωση δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε τα πάντα. Υπάρχουν και πρόσωπα και φορείς και ΜΚΟ που ανταποκρίνονται όπως πρέπει με επίγνωση των αρμοδιοτήτων τους και χωρίς υπερβάσεις.

Τοτονιδης Γιάννης
Γραμματέας ΠΟΣΥΦΥ