Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέο δόγμα Τραμπ: Κήρυξε το τέλος της παγκοσμιοποίησης από το βήμα του ΟΗΕ – «Αγκαλιάζουμε τον πατριωτισμό» – Άρχισε η αντεπίθεση

Το τέλος της παγκοσμιοποίησης πλησιάζει. Η εκπληκτική ομιλία του Ν. Τραμπ από το βήμα του ΟΗΕ εντυπωσιάζει. Πραγματικά για πρώτη φορά ηγέτη...


Το τέλος της παγκοσμιοποίησης πλησιάζει. Η εκπληκτική ομιλία του Ν. Τραμπ από το βήμα του ΟΗΕ εντυπωσιάζει. Πραγματικά για πρώτη φορά ηγέτης των ΗΠΑ λέει τέτοια λόγια.

Μόνο ο Β. Πούτιν κατά το παρελθόν έχει μιλήσει και έχει κάνει στην πράξη τα λόγια του περί τέλους της παγκοσμιοποίησης.




Το έργο του κατά τη διετία που κυβερνά από το Λευκό Οίκο εκθείασε ο Ντοναλντ Τραμπ από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τονίζοντας ότι επί των ημερών του, οι ΗΠΑ έγιναν «πιο δυνατές, πιο πλούσιες, πιο ασφαλείς».

«Οι ΗΠΑ δεν θα σας πουν πώς να ζείτε, να εργάζεστε και να πιστεύετε. Ζητάμε μόνο να τιμάτε την κυριαρχία μας», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, υπογραμμίζοντας πως «η Αμερική κυβερνάται από τους Αμερικανούς».

«Σέβομαι το δικαίωμα κάθε έθνους να ακολουθήσει τα δικά του έθιμα, τα πιστεύω και τις παραδόσεις του. Οι ΗΠΑ δεν θα λένε ποτέ σε άλλα έθνη πώς να ζήσουν ή πως να εργαστούν.

Έτσι λοιπόν περιμένω και από τα υπόλοιπα κράτη να σεβαστούν την κυριαρχία της Αμερικής».

«Η Αμερική κυβερνάται από Αμερικανούς. Απορρίπτουμε την ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης και αγκαλιάζουμε το δόγμα του πατριωτισμού ».

Αναφερόμενος στη Βόρεια Κορέα ο Τραμπ ανέφερε πως «οι πυρηνικές δοκιμές έχουν σταματήσει, έχουν απελευθερωθεί όμηροι και οι πύραυλοι δεν πετούν πλέον στα σύνορα της Βόρειας με τη Νότια Κορέα».

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Κιμ Γιονγκ Ουν «για το θάρρος του και τα βήματα που έχει κάνει», ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη στους προέδρους της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και της Κίνας.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της Συρίας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως σημειώνονται σημαντικές επιτυχίες για την εξουδετέρωση «των αιμοδιψών δολοφόνων του ISIS», ενώ επανέλαβε πως οι ΗΠΑ θα απαντήσουν σε περίπτωση που το συριακό καθεστώς χρησιμοποιήσει χημικά όπλα.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε την Ιορδανία και άλλες γειτονικές χώρες για τη στέγαση προσφύγων.

Επιπλέον, ο Τραμπ αναφέρθηκε στη διαμάχη με το Ιράν κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι έχει «αιματηρή ατζέντα».

«Δεν θα συναντηθώ με εκείνους μέχρι να αλλάξουν τον τόνο τους. Θα συμβεί. Πιστεύω ότι δεν έχουν άλλη επιλογή. Ανυπομονούμε να αποκτήσουμε τέλειες σχέσεις με το Ιράν, αλλά δεν θα συμβεί τώρα», δήλωσε και επεσήμανε πως «οι ηγέτες του Ιράν δεν σέβονται τους γείτονες ή τα σύνορά τους ή τα κυριαρχικά δικαιώματα των εθνών και λεηλατούν πόρους για το δικό τους κέρδος».

Ο Αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε τη «φρικτή πυρηνική συμφωνία του 2015» και κάλεσε τις υπόλοιπες χώρες να απομονώσουν εντελώς το Ιράν.

Αναφορικά με τον Σινοαμερικανικό εμπορικό πόλεμο ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε πως η Αμερική δεν θα είναι συνέχεια θύμα εκμετάλλευσης.

«Η Αμερική κυβερνάται από Αμερικανούς», υπογράμμισε ο Τραμπ και επιτέθηκε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) και στον Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ), λέγοντας ότι εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ «και δεν μου αρέσει».

«Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος πάροχος εξωτερικής βοήθειας, αλλά δεν είναι δίκαιο επειδή δεν παίρνουν ποτέ τα χρήματα πίσω», δήλωσε ο ηγέτης των Ηνωμένων Πολιτειών, προαναγγέλοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, θα επανεξετάσει τις εισφορές που προορίζονται για εξωτερική βοήθεια.

«Θα βοηθάμε μόνο όσους μας σέβονται και είναι ειλικρινά φίλοι μας», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Κλείνοντας τόνισε πως πρέπει να προστατέψουμε «την κυριαρχία και την ανεξαρτησία μας και όταν το κάνουμε θα βρούμε νέο σκοπό, νέα αποφασιστικότητα».

«Ας έρθουμε εδώ σε αυτό το μέρος, και ας σταθούμε για τον λαό μας και τα έθνη του. Πάντα ισχυροί, πάντα κυρίαρχοι, πάντα με τη χάρη και την καλοσύνη του Θεού. Ο Θεός ας ευλογεί τα έθνη του κόσμου», κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.