Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ... Οι Αστυνομικοί Αλεξανδρούπολης δεν έχουν ρούχα να φορέσουν!

Παράξενο κι όμως…ελληνικό, το γεγονός που καταγγέλουν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με τους ίδιους, στις απαι...



Παράξενο κι όμως…ελληνικό, το γεγονός που καταγγέλουν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με τους ίδιους, στις απαιτητικές συνθήκες εργασίας τους έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη ιματισμού και του ειδικού εξοπλισμού που χρειάζονται ώστε να ανταπεξέλθουν στο «βαρύ φορτίο» της αντιμετώπισης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης.

«Αλεξίσφαιρα γιλέκα, Αρβύλες, Φόρμες εκστρατείας, Τζάκετ, Ισοθερμικά, Κάλτσες, Γάντια, Μπλούζες, Φακούς, κλπ, τα οποία ειδικά κατά την χειμερινή περίοδο, είναι ιδιαιτέρως αναγκαία, μιας και οι συνθήκες, (υπηρεσία στην ύπαιθρο, έκθεση σε όλο το φάσμα των καιρικών συνθηκών, με θερμοκρασίες από 40 μέχρι και -15 βαθμούς κελσίου) φέρνουν τους συναδέλφους απέναντι σε ακραίες καταστάσεις, οι οποίες εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους.




Τα υλικά αυτά είναι ιδιαίτερα δαπανηρά καθώς πρέπει να έχουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές προκειμένου να ανταποκρίνονται στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε καμία απολύτως μέριμνα για χορήγηση τέτοιου υλικού με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί μας να επιβαρύνονται κάθε τόσο με την αγορά αυτών», επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης.

Ο Χρήστος Τουφάκης, γνωστοποιεί το εν λόγω πρόβλημα στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, υπογραμμίζοντας την άμεση ανάγκη αντιμετώπισής του, για τους αστυνομικούς που «ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πολιτείας και του καθήκοντος τους, ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας ένα πελώριο και συνάμα δύσκολο για αυτούς έργο: την παράνομη μετανάστευση».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

"Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,

έχουν περάσει επτά χρόνια από την έναρξη του προγράμματος “ΑΣΠΙΔΑ”, που έχει ξεκινήσει στον Έβρο και ειδικότερα στη Δ.Α. Αλεξανδρούπολης. Όλο αυτό το διάστημα οι συνάδελφοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πολιτείας και του καθήκοντος τους, ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας ένα πελώριο και συνάμα δύσκολο για αυτούς έργο: την παράνομη μετανάστευση, η οποία μέχρι και σήμερα, και ίσως για πολλά ακόμα χρόνια, θα συνεχίζει να ταλανίζει, τόσο εμάς όσο και την πατρίδα μας.

Το βάρος αυτό καταφέρνουν και το σηκώνουν, με όση δύναμη τους έχει απομείνει, οι συνάδελφοί μας, με μεγάλη επιτυχία εδώ στον Έβρο και ειδικότερα στην Δ.Α. Αλεξανδρούπολης. Όλο αυτό το διάστημα όμως έχουν εξαντληθεί τόσο σωματικά όσο και οικονομικά μιας και αναγκάζονται να προμηθεύονται όλα τα υλικά, τα οποία είναι απαραίτητα για την άσκηση των καθηκόντων τους, αλλά και για την προστασία της υγείας τους, με δαπάνη από τον δικό τους οικογενειακό προϋπολογισμό. Αναφερόμαστε στην αγορά υλικών, όπως Αλεξίσφαιρα γιλέκα, Αρβύλες, Φόρμες εκστρατείας, Τζάκετ, Ισοθερμικά, Κάλτσες, Γάντια, Μπλούζες, Φακούς, κλπ, τα οποία ειδικά κατά την χειμερινή περίοδο, είναι ιδιαιτέρως αναγκαία, μιας και οι συνθήκες, (υπηρεσία στην ύπαιθρο, έκθεση σε όλο το φάσμα των καιρικών συνθηκών, με θερμοκρασίες από 40 μέχρι και -15 βαθμούς κελσίου) φέρνουν τους συναδέλφους απέναντι σε ακραίες καταστάσεις, οι οποίες εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους. Τα υλικά αυτά είναι ιδιαίτερα δαπανηρά καθώς πρέπει να έχουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές προκειμένου να ανταποκρίνονται στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρξε καμία απολύτως μέριμνα για χορήγηση τέτοιου υλικού με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί μας να επιβαρύνονται κάθε τόσο με την αγορά αυτών.

Η οικονομική κρίση, που βιώνουμε όλοι μας πλέον, οδηγεί τους συναδέλφους μας σε τρομερά δύσκολη και δεινή οικονομική θέση ως προς την κάλυψη αυτών των δαπανών.

Το φιλότιμο και ο επαγγελματισμός τον οποίο έχουν επιδείξει τόσα χρόνια οι συνάδελφοι μας, είναι αξιοθαύμαστος και ο ζήλος για την εργασία τους τεράστιος, προκειμένου να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο που διεξάγουν κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Παρακαλούμε όπως με δικές σας πρωτοβουλίες, ενστερνιζόμενος τις δικές μας αγωνίες, να εξετάσετε το δίκαιο αίτημά μας για άμεση προμήθεια και χορήγηση των απαραίτητων υλικών για την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων μας, αλλά και για την προστασία όλων των συναδέλφων που υπηρετούν στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης."