Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το Ισραήλ απειλεί έμμεσα τη ζωή του Άσαντ με μια… από τρεις φωτογραφίες

defence-point.gr Σε μια έμμεση πλην όμως σαφή απειλή για την προσωπική ασφάλεια του ηγέτη της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ προχώρησαν οι Ισρα...


defence-point.gr Σε μια έμμεση πλην όμως σαφή απειλή για την προσωπική ασφάλεια του ηγέτη της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ προχώρησαν οι Ισραηλινοί, αποδεσμεύοντας φωτογραφίες από τον πλέον σύγχρονο κατασκοπευτικό δορυφόρο που διαθέτουν, τον Ofek 11, μεταξύ των οποίων και το προεδρικό μέγαρο στη Δαμασκό…




Η αποδέσμευση των τριών φωτογραφιών έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την πρώτη εκτόξευση δορυφόρου από το Ισραήλ, στις 19 Σεπτεμβρίου του 1988. Πλην του προεδρικού μεγάρου, οι άλλες δυο δορυφορικές φωτογραφίες μεγάλης καθαρότητας (…) είναι μια στρατιωτική βάση με άρματα μάχης και το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού.




Οι απόψεις των αναλυτών συγκλίνουν ότι οι τρεις φωτογραφίες αποτελούν επίδειξη ισχύος των Ισραηλινών προς κάθε ενδιαφερόμενο, κυρίως όμως το καθεστώς Άσαντ, έναντι του οποίου θα πρέπει να «ανιχνευθεί» και μια έμμεση – «σιωπηρή» απειλή… Ο δε διεθνής αερολιμένας, έχει καταστεί πολλές φορές στόχος ισραηλινών επιδρομών.

Η ισραηλινή Αεροπορία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 200 επιδρομές εναντίον διαφόρων στόχων αντιπάλων του, με έμφαση τη στρατιωτική δράση των Ιρανών στη Συρία, την παρουσία των οποίων έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί, αλά και εναντίον των συνεργατών τους της σιιτικής ένοπλης οργάνωσης του Λιβάνου, Χεζμπολάχ.