Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ...!! Τζιχαντιστής Σεμίρ Μπογκάνα: «Η Τουρκία δίνει εντολές στο Ισλαμικό Κράτος – Θεωρεί τη βόρεια Συρία έδαφός της»

Ο τζιχαντιστής Σεμίρ Μπογκάνα, που ως μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) είχε το πολεμικό ψευδώνυμο Άμπου Αλ Μουχατζίρ, είναι α...



Ο τζιχαντιστής Σεμίρ Μπογκάνα, που ως μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) είχε το πολεμικό ψευδώνυμο Άμπου Αλ Μουχατζίρ, είναι αιχμάλωτος των Κούρδων στη Συρία.

Δέχθηκε να καταθέσει σε κάμερα (πηγή: ANF) για τις σχέσεις του τουρκικού κράτους με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και αποκάλυψε -κι αυτός με τη σειρά του- τη στενή σχέση του καθεστώτος Ερντογάν με τους τρομοκράτες.




Με καταγωγή από το Μαρόκο, ο Σεμίρ Μπογκάνα γεννήθηκε το 1994 στην Ιταλία.

Αργότερα η οικογένειά του μετακόμισε στη Γερμανία, όπου και σπούδασε.

Ο Μπογκάνα νυμφεύτηκε μια Τουρκάλα που γνώρισε στη Γερμανία.

Το 2011 άρχισε να συναναστρέφεται τους πρώτους τζιχαντιστές και έγινε φίλος μαζί τους.

Αργότερα γνώρισε και τον Άμπου Αμπντουλάχ Αλ Αλμάνι, που είχε σχέσεις με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT.

Ο Αλ Αλμάνι ήταν εκείνος που πρότεινε στον Μπογκάνα να πάει στη Συρία και να ενταχθεί στις τζιχαντιστικές συμμορίες.

Όταν ο Μπογκάνα συμφώνησε, ο Αλ Αλμάνι ταξίδεψε μαζί του στην Τουρκία για να περάσουν τα σύνορα και να βρεθούν στη Συρία.

Ποιος είναι ο Άμπου Αμπντουλάχ Αλ Αλμάνι

Είναι Γερμανός υπήκοος, επίσης με καταγωγή από το Μαρόκο. Γεννήθηκε στη Γερμανία.

Είχε διασυνδέσεις τόσο με την τουρκική MIT όσο και με τις συμμορίες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Συγκεντρώνει και στέλνει βοήθεια στους τζιχαντιστές από τη Γερμανία δήθεν ως ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία φτάνει στους εξτρεμιστές μέσω Τουρκίας.

Ο Μπογκάνα κατέθεσε ότι έφτασε στην Κωνσταντινούπολη από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ. Από εκεί συνέχισε το ταξίδι του μέχρι την Αντιόχεια.

Στην Αντιόχεια φιλοξενήθηκε σε στρατόπεδα που είχε οργανώσει η τουρκική MIT για να διαμένουν οι ξένοι τζιχαντιστές που ήθελαν να περάσουν μετά στη Συρία.

Σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή του, οι τζιχαντιστές που έφταναν στην Αντιόχεια από το εξωτερικό, έμεναν σε ειδικά στρατόπεδα της MIT και όλες τους οι ανάγκες καλύπτονταν από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών.

Στη συνέχεια τους έστελναν στη γειτονική επαρχία της Λαοδίκειας στη Συρία, όπου εντάσσονταν στην οργάνωση Τζίντι Αλ Σαμ.

Αφού πολέμησε στη Λαοδίκεια ενάντια στην κυβέρνηση της Συρίας ως μέλος της Τζίντι Αλ Σαμ, γνώρισε έναν άλλο τζιχαντιστή από τη Γερμανία, τον Άμπου Ομάρ Αλ Αλμάνι, ο οποίος και τον ενέταξε στο Ισλαμικό Κράτος.




Το Ισλαμικό Κράτος λαμβάνει εντολές από την Τουρκία

Ο Σεμίρ Μπογκάνα κατέθεσε ότι ενώ πολεμούσαν ενάντια στην κυβέρνηση της Συρίας στη Λαοδίκεια, ένα πρωί οι οπλαρχηγοί του Ισλαμικού Κράτους τους διέταξαν να μετακινηθούν στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Όπως ανέφερε, υποχώρησαν μέσα στο έδαφος της Τουρκίας και από εκεί τους μετέφεραν στην πόλη Τζαραμπλούς, στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

«Η Τουρκία διευκόλυνε τη δουλειά μας κατά τη διάρκεια αυτού του περάσματος.

»Άνοιξαν τα σύνορα, επέτρεψαν να περάσουμε με τα όπλα και τα πυρομαχικά μας και φρόντισαν κάθε μας ανάγκη.

»Αφού περάσαμε, μας είπαν ότι από εδώ και πέρα θα πολεμάμε τους Κούρδους».

Στη συνέχεια μετέβη στη Ντέιρ Αλ Ζουρ της νοτιοανατολικής Συρίας.

Μετά πήγε στη Ράκα, τη ντε φάκτο «πρωτεύουσα» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπου πρόσφερε τις υπηρεσίες του στις «διεθνείς σχέσεις» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Εργάστηκε ως στρατολόγος νέων μελών από τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αναφερόμενος στη σχέση μεταξύ τουρκικού κράτους και Ισλαμικού Κράτους, ο Σεμίρ Μπογκάνα σημειώνει ότι το τουρκικό κράτος επένδυσε πάνω τους.

«Όταν δρούσαμε στο όνομα της Τουρκίας δεν αντιμετωπίσαμε κανένα εμπόδιο.

»Κανένας ούτε μια φορά δεν μας ρώτησε τι κάναμε ή που πηγαίναμε όταν περνούσαμε επανειλημμένως τα σύνορα.

»Αντιθέτως, το τουρκικό κράτος μας υποστήριζε με όλων των ειδών τα όπλα, πυρομαχικά και άλλα υλικά. Είδα με τα μάτια μου πώς το τουρκικό κράτος μετέφερε όπλα από την Τελ Αμπιάντ».

Ο Μπογκάνα πρόσθεσε ότι η Τουρκία βλέπει τη βόρεια Συρία ως έδαφός της (διαβάστε σχετικά: Όρκος του Έθνους) και θέλει να πετύχει τους στόχους της μέσω του Ισλαμικού Κράτους. Για να το πετύχουν αυτό οι Τούρκοι πρέπει να συντρίψουν τους Κούρδους, αφού αυτή η περιοχή που εποφθαλμιούν είναι το συριακό Κουρδιστάν.

«Το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα είναι η υποστήριξη που μας πρόσφερε το τουρκικό κράτος καθώς αποχωρούσαμε από τη Λαοδίκεια και μετά μας ζήτησαν να επιτεθούμε στις κουρδικές περιοχές.




»Ήθελαν το Ισλαμικό Κράτος να πολεμήσει τους Κούρδους περισσότερο από το συριακό καθεστώς.

»Στόχος τους ήταν να καταστρέψουν τα κέρδη των Κούρδων στη Συρία μέσω του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τζιχαντιστικών οργανώσεων».

Η Τουρκία προστατεύει τις συμμορίες του ISIS

«Μας είπαν ότι το τουρκικό κράτος προστατεύει τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

»Μας είπαν ότι τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους μπορούν να ζήσουν στην Τουρκία εάν το επιθυμούν.

»Ξεκάθαρο παράδειγμα η περίπτωση ενός Αυστριακού μέλος του ISIS που πήγε στην Τουρκία και δεν τον εξέδωσαν.

»Το τουρκικό κράτος δημοσίως ισχυρίζεται ότι δικάζει τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, αλλά αυτό δεν αληθεύει.

»Το τουρκικό κράτος μας προσφέρει υποστήριξη και μας χρησιμοποιεί για τους σκοπούς του».

Δίχως την υποστήριξη των Τούρκων, συνεχίζει ο Μπογκάνα, το Ισλαμικό Κράτος ποτέ δεν θα είχε γίνει τόσο μεγάλο και ο συριακός πόλεμος δεν θα είχε τραβήξει τόσο πολύ.

Με την έναρξη του συριακού πολέμου, το τουρκικό κράτος παρείχε κάθε είδους υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος και στις άλλες οργανώσεις.

Άνοιξαν τα σύνορα με τη Συρία και επέτρεψαν σε χιλιάδες να τα περάσουν και να ενταχθούν στις οργανώσεις.

«Εάν δεν υπήρχε η Τουρκία, εγώ και άλλοι, δεν θα είχαμε καταφέρει ποτέ να φτάσουμε στη Συρία και να ενταχθούμε στις οργανώσεις», κατέληξε.